Seunik namanya …
Memang sedap sangat .
Warnanya yang colourful ini telah menggiurkan sesiapa yang melihatnya .
So kami pun kongsi beli kek ni last week .
Nafsu besar sangat .
Bahagi empat dapatlah makan ni .
Order from Kak Nani
Tak pernah jumpa pun . My friend yang orderkan .
Bila nak makan saying pula nak potong .
Crunchy dan buah buah yang fresh plus cream dia yang banyak .
Ada fruit cocktail lagi .
Dok search juga dalam google.
Dengar nama dulu dak nengok rupanya .
Bila dok nengok rupanya, WAAAA….
Kalau Tifa buat sendiri tak tau la apa jadinya .
Tifa buat kek kek ni tak pandai . Makan memang pandai sangat .
Tak payah ajar kay …
Ada cakap pavlova ni berasal daripada New Zealand . Ada yang cakap from Sweeden .
Tak tau mana yang betul .
Hantam ajalah .
Pavlova Recipe:
4 large (120 grams) egg whites
1 cup (200 grams) superfine (castor) sugar
1/2 teaspoon pure vanilla extract
1 teaspoon white vinegar
1/2 tablespoon cornstarch (corn flour)
Topping:1 cup (240 ml) heavy whipping cream
1 1/2 tablespoons (20 grams) granulated white sugar (or to taste)
1/2 teaspoon pure vanilla extract
Fresh fruit - kiwi, strawberries, raspberries, blackberries, passion fruit, peaches, pineapple, or other fruit of your choice
Nak detail please tengok di sini ye .
3 comments:
uwaaaaaaaaaaaaaaa dah la 2-3arini asyik nak kek jerkkk ....
pavlova is common in aussie.
tapi dulu mkn masa kat sana rasa mcm mkn buih jer
nyummm..nampak mcm sedap je. tp x penah try lagi. bila ntah dpt try..
Post a Comment