Kawan - kawan

Thursday, June 10, 2010

Susah juga nak change lifestyle

Nak tukar ke arah kehidupan yang sihat , memang susah .
But my hubby sudah berjaya menukar habitnya .
Dia sudah kurangkan minuman manis kepada minum air masak .
Rasa-rasa perlu ke tak perlu .
Ini adalah kerana setelah melihat sugar level dia di tahap border line, dia haruslah berubah .
Kalau his wifey yang nasihatkan , memang tidak laku .
Ha...bila dah dapap result macam tu , baru nak berubah .
Agak-agaknya , sejauh mana kesedaran rakyat malaysia tentang kesihatan .
Mula-mula start dengan diri sendiri dulu ye ?
Baru kita mengubah orang lain.
Dan sejak gula sedang di sorok-sorok , apa kata kalau kita kurangkan minum gula daripada nerungut gula tak cukup.
* Saya memang tidak perasan bahawa gula di kedai tidak ada kerana sudah 5 bulan tak beli gula :)
Percaya tak ?
Percayalah kerana ianya benar.

6 comments:

HaniCheLat said...

satu malam last week, i keluar masuk 4 kedai runcit cari gula. kedai last baru jumpa. kena beli, nak buat kek. perlu cari resipi sugarless cake lah lepas ni.

ravishingpeacock said...
This comment has been removed by the author.
ravishingpeacock said...

de hkmah gak gula ni disorok...leh tuka gaya hidup ke arah yg lbh sihat

tifa said...

Memang bnyak hikmahnya gula tak ada ,

chekna said...

percaya..percaya.. coz kat rumah pun gula sekilo bleh tahan smpai 6bln...hehehe....

chekna said...

percaya..percaya.. coz kat rumah pun gula sekilo bleh tahan smpai 6bln...hehehe....

Click click Nuffnang