Kawan - kawan

Tuesday, April 3, 2012

Budak ni kuat tidur

Hantar rumah babysitter, dia tidur .
balik dari rumah babysitter dia pun tidur .
Balik rumah sambung tidur till 10 o'clock at nite .
What ?
Mujur ada aunty eisya, dia bangun, pergi dating dengan aunty eisya .
Pau aunty banyak banyak sementara dia bujang hokeh?
Aku malas nak keluar , my sistas yang jadi tukang bawak ke sana ke mari .
Masa praktikal duduk rumah aku .
Ibu dia tengah fokus study , tak mau malas malas , exam is around da corner .
Cuak siot .
Bukak buku tutup buku.Nak nak diserang cold & flu .
Meleleh hingus ....Makan ubat tup tup tertidur .
Nasib baik Farhan faham , ibu study nak exam, terus ajer perlahankan sound ipad.
Good boy . Sambil stay up temna ibu study .
Ibu duduk situ study . Farhan duduk atas katil ok?
Kadang kadang aku merungut sorang sorang " bila ayah nak balik ni?"
Tiba tiba jer ada suara menjawab " tunggulah , sekejap lagi ayah balik " cuba memujuk emak dia ni yang tak sabar nak tunggu ayah dia balik .
Ish budak 3 tahun ni, kadang kadang tak rasa dia budak kecik sebab cakap macam orang besar .
Ada sekali tu dia dah mandi " lega, farhan dah siap mandi"
Kawan dikala kesunyian :)


4 comments:

kak ina said...

farhan is soooo sweet..pandai dia sejukkan hati ibu dia..semoga farhan jadi anak yang soleh, kebanggaan ibu n ayah:)

Tifa said...

tq k ina :)

Tifa said...

tq k ina :)

Tifa said...

tq k ina :)

Click click Nuffnang