Kawan - kawan

Wednesday, August 25, 2010

Suka hati je main sembelih sembelih

Berita jam 8 membuatkan Tifa and hubby sangat terkejut .
Sanggup sembelih anak ?
Biar benar ?
Mengucap banyak banyak .
Apa nak jadi ni . Mana pergi nilai kemanusiaan yang ada pada kita manusia .
Haiwan pun sayang anak . Inikan kita pula .
Sangat sedih ok . Lepas satu satu perkara yang tidak diingini .
Dengan masalah buang anak yang menjadi jadi. Settle pun tidak lagi .
Ini tambah lagi satu masalah . Yang dok tengok tu sure trauma tak boleh terima kenyataan.
Kita yang dengar berita ni pun terkejut beruk . Inikan pula ibu yang dok lihat sendiri.
Astaga.Istighfar panjang-panjang .
Budak tiga tahun yang tak tahu apa-apa.
Sedih tak terkira . Apa nak jadi ni . Sayu hati ibu bila mengenangkannya.
Apa solution ?

2 comments:

eynda said...

Naik mahkamah pun takleh buat apa kan sebab si bapak tu sakit mental...masukkan dlm wad gila je la...

tifa said...

aah ...tu la sedih sangat bila dengar berita ..Inikan pula ibu yang mengandungkannya ...

Click click Nuffnang