Kawan - kawan

Wednesday, December 1, 2010

Mana nak cari silica gel ni ?

Mana nak cari menda alah ni .

Yang Tifa tau , kalau kita beli kasut ke tak pun beli barang elektronik, mesti dia letak menda alah ni .

Masa kecik kecik dulu tak tau apa function benda alah ni .

Dalam hati pehal “ubat lipas ni ada kat sini ?”

Kelakar okay .

Tapi bila dah kawen dan jaga satu family termasuk barang barang hubby, baru Tifa tau bagusnya dan sangat berguna benda alah ni .

Fungsinya untuk mengelakkan kulapuk oleh kerana udara yang lembap .

 

Kasut Tifa sudah musnah dek ini kulapuk .

Tu yang buat Tifa tengah tension sesangat ni .

Ada lah dua tiga pasang hancur sebab berkulat .

Nak pakai pun geli .

 

Masa jalan jalan dok cari silica gel ni , Tifa siap jumpa silica gel  yang boleh charge lagi .

Bila lembap dia jadi pink , so masa tu la boleh charge and warna dia akan berubah kepada biru .

Jimat pun jimat.

So boleh reuse . Charge guna electric.

 

But since Tifa nak letak dalam kotak kasut , silica gel yang boleh charge tu tak diperlukan lagi buat masa ni.

Cari silica gel kat Ace Hardware tak jumpa.

Kawan –kawan ada idea mana nak cari tak ?

Risau Kasut and bag tu berkulat .

Takkan nak anginkan semua kasut yang kan ?

Macam kedai kasut jadinya rumah Tifa nanti .

Jadi kedai kasut tak ape lagi , nanti jadi mainan si budak kecil sape nak jawab .

Hilang kawanlah jawabnya kasut Tifa tu nanti.

Walaupun benda ni Nampak simple tapi susah betul nak cari .

Need help from all of you ye ..

Mana nak carik ni….uwaaa…L

2 comments:

Hanz said...

Tifa, kitaorg letak satu jar Thirsty Hyppo yang kaler pink tu dalam almari kasut.kalu tengok iklan kan gunanya untuk menyerap kelembapan suhu..cubalah..so far ok..takder kulapuk kat kasut dah...

tifa said...

I yer ker ....I try nanti ..tengs Hanz

Click click Nuffnang