Kawan - kawan

Wednesday, December 1, 2010

Preparation nak masuk sekolah ...

 

Tifa anak yang nak sekolah tak ade .

Tapi Tifa ada adik yang nak masuk sekolah .

So , nak tak nak Tifa nak kena buat preparation untuk adik yang nak masuk sekolah .

Ada lagi adik yang tengah sekolah . Semuanya dua orang . Sebab anak sulung patut tolong mana yang patut kan ?

Kalau Farhan nak sekolah , sekolah mana yang nak terima dia ?  J

Kelas main main bolehlah .

Belum masanya lagi .Ada lagi 4 ke  5 tahun lagi .

 

Peralatan sekolah termasuk baju , alat tulis buku buku semua nak kena sedia.

Memang kalau hujung tahun, mak bapak mesti spend duit untuk mereka nak masuk sekolah tak lama lagi .

Walaupun tinggal sebulan nak masuk sekolah , better ready awal .

Kalau lambat lambat nanti , tak ada size lah , tak pun nanti sibuk berjemaah dengan yang lain, tak pun bersesak sesak .

Tak larat la nak bersesak sesak . Nanti yang naik angin kakak dia haaa …

Mana jumpa terus beli . Senang cerita .

Lagipun my sis mesti nak juga duduk kat rumah dia ye tak ?

Better tempah baju ke atau beli yang dah siap ?

Tifa prefer beli yang dah siap kot .

Malas nak tempah la tahun ni .

Sempat lagi tapi malas nak fikir .

 

Anyway pada ibu ibu bapak-bapak selamat bershopping barang anak –anak sekolah ye . Walaupun ada sebulan lagi . Buat preparation lebih awal supaya tak perlu nak bersesak sesak .

Challo J

3 comments:

eynda said...

Belum shopping utk sekolah adam...betul la nanti last minute sesak betul time nak shopping...nak start awal jugak la..

tifa said...

Mari kita stat shopping ..slamat bershopping Eynda :)

Anonymous said...

Ini adalah artikel bagus untuk dibaca, terima kasih untuk berbagi..

Click click Nuffnang