Kawan - kawan

Tuesday, March 9, 2010

Kenapa suka sangat buat cerita pasal hal orang lain ..tak betul pulak tu.

Tifa rasa hal umpat mengumpat ni dah sangat lapuk .Dah ketinggalan zaman betul . Baik jaga diri keluarga and anak anak and buat kerja kat office yang berlambak.
Tifa rasa kelakar pun ada.
Tak tau mana diorang dapat cerita ni.

Ada orang cakap tifa ni 2nd wife .- Sentap gila . nauzubillah . Bukan tak baik tapi tak betul .
My hubby dah tua .- My hubby masih muda. Baru 32 okay .Ntah bila they all jumpa my hubby ntah . I tak pernah show off my hubby di office . Sangat kelakar .
Yang selalu jalan dengan Tifa adalah orang lain  bukan suami dia . - Tak kuasa betul diorang ni. Tak de kerja nak buat benda tak berfaedah . Jaga Farhan pun tak sempat ko.

When Tifa dengar this story bukan nak marah tapi nak gelaks.
Kelakar la korang .Aku tak kacau korang pun . And aku tak kenal korang pun .
Even kawan kawan bloggers yang tak kenal kita pun tak buat assumption macam ni.
Kawan kawna rapat pun tak pernah tanya my personal life.
Adoi . Macam mana nak handle orang macam ini adalah senyapkan diri  aje.
Tak payah layan .
Kita make up ke tak make up pun mereka sangat kisah .
Pakai kasut 5 ke 10 inchi pun nak sibuk .
Masalah nye, Tifa tak pernah communicate dengan mereka langsung , suka hati je buat cerita yang macam gini.
Tak betul pulak tu 
. Adoila...
Kalau betul tak pe juga.
Buat la citer lain ynag besh besh sikit .
Kalau dah dengki tengok orang senang begitula rupanya .
* sOrry la terlepas kat entry pula :)

8 comments:

Hanz said...

Tifa...diaorang dengki sebab Tifa Natural Beauty tu...buat donno jer, layan Farhan lagi bagus...jaga diri baik2 tau..

tifa said...

Tq Hanz.....tula Tifa tak kacau orang pun orang buat cerita ...adoi ...fikir pasal family lagi bagus gitu

sisdee said...

hahahahhaah.....sori le tergelak lak :O

bukan pe manusia nie diberi akal tp klu salah guna mmg jadi tak berakal le.......hehehehhe

makeup pun jadi hal ek.yg kelakar 2nd wife okay muahahahhah..okay tak pe..jgn layan..biarkan dia..tp klu satu hari dia tifa meletup baru dorg tau langit dan bumi mana lebih tinggi :D (tak tau le betul ke pepatah tu muahahaahhah)

sabar kay..jgn layan sgt...kita dah sah2 sendiri ada masalah...nk pkr psl dorg?g sakit kepala :D

eynda said...

Biasa la tifa...kekadang orang bercakap macam diaorg kenal kita betul2...even hubby kita pun tak kenal kita betul2 walau sebumbung...inikan pulak org luar...eynda pun banyak kali dah kena...

FiDa@aMiDa said...

sabar je dgn org mcm ni...tak keje ko

tifa said...

Thanks for all the support . Memang Tifa tak layan semua benda ni . When i bagitau my husband my husband cakap itu memang adat bila bekerja. Kalau kita sombong orang mengata, kalau kita peramah pun sama juga . So buat biasa biasa aje.

|| NaFiRaa || said...

mak haih!!! sampai cam tuh skali hah??? mmg teruk!!

~luciana~ said...

betul tu...buat biasa biasa je...malas layan !!!

Click click Nuffnang