Kawan - kawan

Friday, August 8, 2014

Pakai telefon boleh pun boleh dapat pasif income

Mula mula tu Tifa tertanya tanya juga betul ke ? 
Modal serendah RM90 . Kalau nak delivery tambah RM10 . 
Takkan pakai prepaid dah boleh dapat duit ? Macam tak percaya.
So Tifa pun cubalah tukar daripada existing provider kepada Excel Tone dimana providernya adalah Tune Talk .
Kenapa Tifa tukar kepada Excel Tone ? Ini berdasarkan pengalaman sendiri . 
Tak salah mencuba bukan rugi pun .

1. Nombor lama bole dikekalkan. Tak kisah sama ada postpaid atau prepaid . Paling lama tunggu 
adalah 48 jam . Biasanya satu hari sudah active

2. Tujuan utama nak control penggunaan telefon . Bagusnya guna prepaid ni , Tifa dapat mengawal  
penggunaan telefon 

3. Kalau top up RM 50 akan dapat RM 70.Value for money . Ada orang kata mahal . Tapi bagi Tifa bila buat calculation lebih kurang sama jer rate dia . Tapi disebabkan bila top up RM50 boleh dapat RM70 , rate tu dah tak penting .

4. Pasif Income - daripada kita top up tak tentu pasal , kalau guna Excel Tone kita boleh dapat hasil . 
    Kalau refer orang lagi banyak la hasil . Kalau tak , pakai sendiri masih dapat pulangannya. 
    Daripada pengalaman sendiri , tak sedar buka akaun je ada duit . 
    Tak banyak pun tapi adalah juga hasilnya . 
    Tifa suruh mak pakai, abah pakai. Lagipun diorang pakai prepaid boleh juga dapat point dan  convert pint jadi tiket flight . 

5. PA accident benefit - siapa nak bagi kita free PA accident . Dengan syarat kita bukan pembonceng motosikal atau nmelakukan aktiviti suka merbahaya. 

6. Data plan RM42 - Tifa register for this plan . So far internet tak ada masalah . Macam sama je dengan previous provider . So Tifa rasa ok .

Kalau nak tahu dengan lebih terperincin boleh klik pada link ini . 
Atau whatapps je kalau malu .

013-6644964 

No comments:

Click click Nuffnang