Kawan - kawan

Saturday, August 9, 2014

Kos Bersalin 2014

Cerita bab bersalin ni mesti orang tanya nak bersalin di mana ?
Kalau hospital kerajaan  dekat mestilah nak bersalin kat hospital kerajaan . Lagipun kos nyer murah

Masa bersalin Umar, Tifa ambil keputusan bersalin di DEMC .
Mestilah sebab company bayar , kalau lebih kita top up la ye .  Lagipun dekat dengan rumah . Incase emergency case boleh lah drive kereta dan pergi ke hospital .

Ada orang kata bersalin di DEMC ni mahal . Betul ke ?
Mula mula takut juga . Tapi bila pergi consult dan minta sebut harga .
Tifa kira within budget yang company provide dan nak lebih lebih tambah sendirilah ye .
Kalau based on apa Tifa survey kos bersalin tahun ini bagi normal from 2k to 5k untuk normal dan ceaser fromn 6k to 12k . Tapi dengar kata loyal customer dapat rate yang lagi berpatutan . Memang patutlah loyal customer perlu diutamakan .

Masa Tifa masuk tu Tifa masuk Executive Room + bersalin normal , tidur satu malam , ambil epidural + baby injection + consultaion fee dalam RM 4.5k .

So Tifa cakap pada hubby , sila jangan bandingkan 5 tahun lepas punya rate yang hanya RM 2k .
Kos Sara hidup dah naik kot .

Kalau nak buat comparison mestilah buat apple to apple comparison . Tengok juga facilities macam mana , budget kita juga , condition kandungan . Yang penting ibu dan baby selamat .

Ok , itu je nak share . Nak detailpi mintak quotation kat help desk ya .



No comments:

Click click Nuffnang