Kawan - kawan

Wednesday, March 24, 2010

Love World Love Sloggi


Dunia ini sunggu luas.Semakin banyak kita explore, semakin banyak yang kita tidak tahu .Apa yang saya suka tentang dunia ini? Persoalan yang sangat luas untk dirungkaikan. Saya suka semua boleh tak ? Let's kecilkan scope.Pendapat peibadi saya.

Kecantikan
Tell me. siapa tak suka jadi cantik ?Saya suka jadi cantik walaupun saya todak cantik.Semua suka kecantikan hinggakan ada yang invest beribu ribu untuk mendapatkan apa yang dihajati.Kecantikan terbahagi kepada dua iaitu kecantikan luaran dan dalaman .Kecantikan luaran more to physical dan tidak kekal lama. Kita evaluate kecantikan luaran ni dengan macam macam method.Bentuk badan, rupa paras, hidung mancung ke , rambut ikal mayang ke.Then kecantikan dalaman adalah lebih kepada personal feeling . Lebih abadi dan kekal lama seperti kejujuran, atau luhur hati budi.Walaupun muka tak cantik kalau hati baik boleh jadi cantik :)I like :)

I love natural beauty. Yang cucuk sana cucuk sini tak main okay !
i love to have sexy eye.Seksi sangat subjektif bergantung kepada pendapat masing masing . Ini sekadar contoh sahaj.Ada orang pakai baju kurung pun nampak seksi okay .
Saya nak jadi macam Kiera Knightly. Ada tarikan yang tersendiri.Daya tarikan sangat penting . Kalau tak ada daya penarik, macam mana orang nak suka betul tak ? Jangan ingat orang gemuk tak ada daya penarik tau . Mereka ada aset mereka yang tersendiri.


Sesiapa yang mepunyai full package sangat bertuah. Tapi kalau ada full package tetapi tidak pandai menghargainya , akan menjadi sia-sia.


So next, apa must have item yang ada pada seorang perempuan untuk mengekalkan daya tarikannya?


Make up 
Makeup is a must have item bagi wanita. Paling kurang pun mesti ada basic item dalam handbag masing masing .Paling basic pun mesti lipstick and bedak kan ?Kalau tak tau surf internet .Banyak useful tips yang mereka bagi .Tak semestinya make up yang mahal itu bagus.
*Seronok bila nampak perempuan cantik.

Skin care 
Ini satu lagi keperluan bagi wanita. Untuk memastikan kulit mereka kekal cantik. Wanita harus menjaga kulit mereka terutama di bahagian muka.Tidak heranlah kalau ramai yang ke spa atau saloon. Tujuannya hanya satu, untuk mengekalkan kecantikan.
Dan yang paling rapat dengan wanita adalah :




- Lingerie -
Membantu kita untuk support aset yang terpenting bagi wanita .
Do you agree with me ?



I love lingerie very very much!

Ciri - ciri yang perlu ada
1. Selesa
Pakaian dalam Perlulah  selesa . Bila tak selesa of course kita tidak senang duduk. Betulkan sana sini. Tak boleh focus nak buat kerja.
2. Trendy
Jangan tak tahu lingerie pun mestilah mengikut trend yang terkini. Kalau out dated , confirm suami kita pun tak mau tengok :)
3. Warna yang menarik - Ini sangat penting . Membolehkan opposite gender tertarik . Untuk suami sendiri . Apa salahnya kan ? Kalau kusamdiri sendiri pun tak mahu tengok :)


Apa yang kita mahu semua ada pada Sloggi. Jangan tak tahu :)
You can find all the criteria with Sloggi

 and of course... 
Sloggi juga menyokong kempen pelihara dunia kita ye.
Gunakan material atau fabrics yang eco friendly, Macam Sloggi ye puan puan .


Salah satu initiative yang dapat membantu serba sedikit. Itulah sumbangan kita orang perempuan. Tak semestinya kita tak boleh membantu. Nampak sahaja sedikit tapi membawa impak yang besar . Let's wear Sloggi ye:)

 If There's a will there's a way .
There's a way to save our planet.
* Dalam bahasa kita senang aje. Kalau mahu , buat sesuatu :) Jangan duduk diam sahaja tanpa melakukan apa apa.





Instead of do it like this 


* Takkan kita nak duduk tengah padang tanpa berpakaian apa apa kan ?
Why don't we use Sloggi way by  wearing sloggi 
Kan bagus kalau kita pakai somthing yang kita suka sambil kita membantu  melalui Sloggi :)




Lovey Dovey. 

I love the tag-line :)
" Groovy, fun and ever-so-hip, the striking new Spring 2010 collection from Sloggi that's inspired by passion for a cleaner planet is an eclectic assortment of colorful patterns, fashionable designs and ecologically-friendly fabrics, that offer great comfort and a superb fit for all-day, everyday wear."
source : Sloggi 


Here we are , let's  do it ..."Love World, Love Sloggi "
Love the nature





Mudah aje kan ?


"Love grows by giving. The love we give away is the only love we keep. 








The only way to retain love is to give it away.


-- Elbert Hubbard "
Tunjukkan sayang anda kepada dunia :)















3 comments:

Sharinginfoz said...

he he he ms. sloggi dah datang...

unlisted_one said...

uik,..warna yg menarik untuk menarik opposite gender? fakta menarik tu..hehe..

tifa said...

Ihihi ..untuk suami je la Nia :)

Click click Nuffnang