Kawan - kawan

Thursday, March 4, 2010

Saving ..oh saving

As housewife , kita adalah tanggungan suami kita .
Of course bagi yang da hkerja got our own salary and bagi yang housewife pula berjimat cermat dalam berbelanja.
My opinion is, kita patut ada saving for emergency cases.
Takkan nak berharap suami kita punya saving pula kan?
Boleh tu boleh tapi amacam kalau tiba tiba mereka dah tak ada?
Apa kita nak buat time tu ? Ada terfikir tak ?
Sedangkan all the saving is not with us?

Tak ke bahaya ?
Takkan kita nak minta sana sini .Betul tak ?
Lagipun anak anak nak makan apa?
Sediakan payung sebelum hujan ye....
Kita ada anak anak nak di sara .
Planning dari awal sangat menguntungkan .Mana tau kalau bukan untuk emergency kiat boleh gunakan untuk anak sekolah dan macam macam lagi .
Ingat, sikit sikit lama lama jadi bukit :)

Only my 2 cent , what about you ?

4 comments:

|| NaFiRaa || said...

betol tuh!! duit kecemasan mesti kena ade!! ai pon berusaha keras utk menabung lam tabung kecemasan setiap bulan..:)

MeL MikaiL said...

saving mesti ada. cm i, ill put aside duit utk my saving & mika msk ke dlm bank everymonth. insurance pun penting. lg satu make sure ur husband's EPF waris atas nama u & anak2 jgk ;) (just in case kan..)

zh-ena said...

duit ecemasan mesti kena ada klu terjd apa2 tak la menyusahkan org lain

eynda said...

Ye kena ada duit kecemasan walaupun hubby dah prepare jika ada yg tak elok berlaku...

Click click Nuffnang