Kawan - kawan

Tuesday, February 2, 2010

Ibu nak maid!!!

Sejak akhir akhir ini , sangat exhausted.
Rasa nak maid aje. Sangat tak larat buat kerja rumah .
Macam mana tu ?
Macam mana nak jadi ibu yang baik ni.
Isu ini memang slalu ibu propose kat ayah bial ibu kepenaan sangat sangat .
Patutkah ibu ambil maid?
Badan sangat penat okay .Tiada masa nak pamper myself.
Tak sanggup sangat dah .
Balik rumah , otak penat , badan penat .
Kerja rumah banyak dan tak sanggup dengar bebelan .
Pagi pagi bangun . Siap siap kan barang Farhan tus keluar .
Sudah terasa tiada life.
Sampai bila harus begini .
Nak kerja kat rumah boleh ?
Siapa nak bagi ibu gaji ?
Adoi ...Pening pening .
* Nnati orang kata berbloging boleh ...
Sorry ye , di sini la tempat ibu mereleasekan tension . Nak mengadu pada siapa ?
Betul tak ?
* entry sedikit emo, jangan layan mak budak ni sangat .Sekadar nak lepas perasaan.

4 comments:

Nieza Ishak said...

Betul tifa, sebagai supermommy mmg tak larat.
Masa anak sorang dulu .. walaucemana pun gigih jugak buat. Bila dah anak 2 ... nieza cuba carik masa utk diri sendiri atau menghargai diri selepas penat bekerja.

kalo penat sgt, ambik cuti outing & lepak dgn kwn2 atau pi dating dgn hubby. Atleast kurang stress. anak pun tak jadik mangsa.

skrg ni kalo tak larat nieza biar jerk .. lantak la. Bila ada mood baru buat. Tak selamanya kita ni supermommy.

memang penat .. nieza pun rasa camtue.
ini la yg akan kita tempuh smp tua ...huhuhu.

Maid bukan jln penyelesaian yg terbaik. Entah2 lagi sakit otak nak layan perangai derang pulak.

Lepas jerk kat blogggggggggg .. jangan kureng sket stress .. hihihi

tifa said...

Thanks nieza...

eynda said...

Rutin harian kat rumah memang tak pernah habis :-p

unlisted_one said...

Kalau ada maid memang senang Tifa, tapi nak kena cari maid yg betul2 reliable. Kalau tak, takut dia bg kita lagi pening kepala.

Click click Nuffnang