Kawan - kawan

Wednesday, March 9, 2011

aiikkk fesyen pun ada forecast jugak ke ?

Kalau masa kecik kecik dulu yang Tifa tau orang forecast atau buat ramalan tentang cuaca aje.

Tapi sekarang semakin menarik …..
Sekarang orang …

Forecast bila minyak nak naik ….
Forecast bila nak sale …..(Malaysia punya kes lain sikit sebab sepanjang tahun manjang sale.)
Forecast bila harga rumah nak turun .
Forecast stock Market
Forecast bila orang nak cerai berai ….gossip la apa lagi
Dan sebagainya ….

Tifa 1st time dengar  bila orang buat forecast tentang fesyen .
Cuba tengok kat website ni http://fashionindie.com/

Menarik tu menarik . Tapi in reality / orang biasa adakah anda pun macam tu ?
Itu kerja trendsetter lah ye . mereka ni passion dalam berfashion .
Salut abissss. Sanggup berhabis duit demi fesyen.
Kalau follower macam kita ni tengok kat kedai sudah .
Pernah dengar tak ? Ke Tifa sorang yang ketinggalan zaman ?
Tifa baru pertama kali dengar ni .
Pada fashionista tu ok la kot .Me tak le.
Tifa asal cantik dipandang mata dan sesuai dengan imej kira dah okay dah tu .
Nak ikut fesyen sangat tak ada la .
Kecuali fesyen tudung memang I ikut….

1 comment:

Lin Elier said...

Kalo dulu masa kerja corporate, mmg Lin gila ikot forecast trend...
mcm fashion show seko2 masok opis...
tp skarang dah jadi fulltime hswife.. smua tu tak penting dah lagi... hnya pentingkan simple & mudah, kid friendly. Takot nnt pakai seksi2, anak2 ngamok buat perangi bergayot kat baju, habis freeshow plaks! (terjadi kat d Curve)

Click click Nuffnang