Kawan - kawan

Tuesday, September 28, 2010

Gelasku pecah semua !

Budak yang suka sangat explore.

 

Farhan sudah “rajin “ explore ke dapur .

Pantang lepa mesti ke dapur .

Dia dok melawat macam YB , pastu ada aje yang di ambilnya .

Kalau buka peti ais, Vitagen atau buah yang di ambil then bagi pada Tifa .

Kalau buka almari confirm dia nak makan Honey star. Satu balang di bawa ke ruang tamu .

Sabar ajelah .

Tapi kalau tiba-tiba dia masuk dapur nak cari air, confirm ada gelas Tifa yang pecah .

Gelas pecah tak apa , Tifa sayang kaki Farhna tu , takut terpijak kaca.

Tak ada nye nak marah . Bila dia pandang Tifa dia cakap “ Mama tumpah “ since vocab Farhan sangat limited buat masa ini J

Pagi tadi tengah sibuk sibu siap nak pergi kerja , Farhan sudah pecah kan satu lagi gelas. Mama “air” “tumpah” satu satu keluar dari muliut Farhan.

Farhan senyum. Itu yang buat tak jadi nak marah.

1 comment:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anak macam tu lah :) sabr ajer lah .semua nak selongkar, semua nak test..saja nak test kesabaran kita jugak :p

Click click Nuffnang