Kawan - kawan

Wednesday, October 3, 2012

Belajar tidur sorang

 
 
Budak ni dah berumur 3 tahun .
So tiba masa untuk aku pisahkan tido daripada kitorang .
Lagipun dia dah semkain membesar . Walaupun aku tak sampai hati sebenarnya .
Tak muat katil queen kami tido bertiga .
Lagipun Farhan tidur lasak dan tunggang langgang.
Walaupun aku agak kekok tak ada orang di sebelah aku.Aku ok kan ajer .
Big boss dah suruh dia tidur kat bilik sendiri. I follow ajer .
Cubaan pertama...
Aku tinggalkan dia sorang sorang dibilik , pasang lampu tidur .
Dia okay jer , bertemankan ipad.
Lepas tu pukul 3 pagi dia masuk bilik aku ...
Aku fail tak apa .
At least dia ada rasa nak duduk bilik sendiri..
Cubaan kedua
Aku teman dia tidur kat bilik .
Dengan aku aku sekali tertidur .
Lepas tu hubby balik dari kerja kul 3:00 pagi kejut aku ajak aku masuk bilik aku .
Pukul 5:30 aku terjaga dengar bunyi budak nangis .
Mula mula mamai lepas tu baru teringat yang Farhan tidur kat bilik dia .
Dia menangis keluar air mata . So aku tepuk tepuk sambil aku pun tidur sebelah dia .
Oklah aku rasa 2nd day punya result.
Aku akan sambung lagi sampai dia dah ok tidur dibilik sendiri .
Good Boy Farhan . Dah besar rupanya anak ibu ni ...

2 comments:

Anisa Anuar said...

elok jgk tu...nnt kang sampai ke sekolah rendah xle tdo sorang...

siti farah Kamarudin said...

Eheheh...seronok sangat 2nd day dah berjaya...

Click click Nuffnang