Kawan - kawan

Monday, February 7, 2011

Makin banyak !!!

Masuk hari ni dah makin banyak si chicken pox keluar .
Sian benor kat Farhan asyik menggaruk gatal .
Mak dia yang terpaksa ambil emergency leave .
Sape nak jaga pun kan ?
Takkan nak hantar babysitter .
Berjangkin dengan mak mun sefamily la ni .
Demam dia pun quite tinggi waktu malam .
Hari malam toksah ceritala babak Tifa tak boleh tidur .
Melayan Farhan merengek .
Sian kat dia .
Tapi ok la . Orang kata once in a life time .
Lepas ni dah tak kena dah .
Cian kat Farhan .
Calamine losyen Tifa sapu kat seluruh badan dia .
Sejuk aje .
Siap kalau gatal Farhan mintak Tifa sapu .
Dah get used .
Air kelapa pun mujarab .
Habis semua keluar .
Orang kata bila chicken pox tu dah sampai kat hujung kaki and hujung tangan tandanya dah nak baik .
So insyaallah tak lama lagi sembuh lah tu .
Kalau korang , anak chicken pox mandikan ke tak ?
Sian la pula kat Farhan tergaru garu miang .
Kalau ikut Tifa nak mandikan aje .
Tapi orang tua tak bagi .
Nak ikut moden ke tradisonal ?
Daun semambu buat dok lapik bawah kain batik .
Ikut aje . Campur campur . Semuanya nak yang terbaekkk kan ?


2 comments:

Nieza Ishak said...

Nieza pun tengah bersiap sedia takut anak2 pulak berjangkit sbb ada kawan depa kena ciken pox.

sian tengok anak2 tak sehat ...

tifa said...

Musim rupanya ...

Click click Nuffnang