Kawan - kawan

Wednesday, January 5, 2011

Ada apa dengan fish

Selain makan , Farhan suka juga suka melihat fish di dalam fish tank .

Kalau pergi ke bukit tinggi, inilah aktiviti rutin , wajib singgah kat tempat ni lama-lama kalau boleh.

Salah seorang mesti kena temankan dia  .

Kalau nak ajak ke tempat lain bukan main liat.

Bukan senang nak pujuk dia. Apa lagi terus angkat dan dukung .

Mengamuk sekejap aje then dah ok balik .

Walaupun Farhan berguling kat situ, tak akan Tifa belikan .

Walaupun tak pernah berguling lagi. Naseb baikkk…

 

Budak ini bercakap seorang diri dengan ikan ikan di sini  , macam macam lah yang dia dok imagine agaknya .

Butir percakapannya Tifa tak faham .

Bukan main girang .

Belum boleh nak beli fish tank ni lagi , bila dia besar sikit, baru tifa belikan .

Tak kuasa nak menjaga benda alah ni . Kita bagi budak ini tanggungjawab sedikit .

Bila tengok fish , hati kita tenang sesangat .

Berapa harga fish tank macam ni agaknya ?

Belum sempat nak survey lagi sebab tak ada hati nak membeli .

 

 

 

 

4 comments:

Hanz said...

Tifa, kami pun teringin nak bela ikan ngan kucing tapi tunggu budak2 besar, at least diaorang boleh buat duty roster kaga pet tu sumer..

bawak farhan gi aquaria klcc..mesti dia suker..

i_sofia said...

kalau tank yg kecik rm100 complete set. pernah tanya kat IOI.

tifa said...

Orait will do .
Thanks for your suggestion

isabelle said...

mahal gak ye.
jgn dia bg terbalik sudahhhh

Click click Nuffnang