Kawan - kawan

Friday, December 17, 2010

Macam mana nak handle orang yang dia rasa dia saje yang betul

Memang panas betul bila berada dekat de ngan orang yang macam ini .

Walaupun saya cepat marah , marah Tifa ni sudah berkurangan . Tahap sabar dah menebal sikit kot .

 

Susah nak buat kerja , dan sangat annoying.

Biasanya tangannya dituding pada orang lain , yan empat lagi tunjuk pada diri sendiri.

Kan kan kan .

Ape nak buat ?

 

Diam aje …

Memang itu ajelah caranya .

As long as dia tak kacau hidup kita .

Kalau nak lawan pun tak guna .

At last , dia juga yang betul .

Kan habis air liur kita dok gaduh .

 

Bila dia dah kacau hidup kita ….

 

Sabar …

Selagi kita boleh sabar , kita sabar ajelah .

Apa dia cakap ye kan  aje .

Tapi bila dia dah kacau periuk nasi kita , memang masa ni kita kena pertahankan diri .

 

Jarakkan / jauhkan diri

Kurangkan aje pergaulan dengan orang macam ni .

Senang dan tak susah hati nak fikir .

Banyak lagi masalah lain nak settle .

Senang nak focus .

 

Sebab apa orang macam ni selalu rasa dia betul ?

 

1.      Sebab sebelum ni tak ada orang nak tegur dia . Tapi kalau nak tegur pun biar orang yang dia respect aje tegur dia. Kalau orang setaraf dengan dia tegur , confirm tak jalan.

2.      Kat rumah queen control kot .

3.      Orang ni macam lonely aje . Tak ramai kawan kot . Sebab tu asal orang buat keje nak komen aje kerjanya . Cuba bagi dia buat ….

4.       Dia tak pernah rasa bersalah pun untuk menyakitkan hati orang .

 

Walaupun solution itu Nampak macam kita mengalah , tapi sebenarnya tak rugi pun kita buat macam tu .

Think positif , “Diam bukan bermakna kalah “

 

Saje nak share sambil macam luahan emosi sikit . Tapi tak tuding pada sesiapa k k k ?

Setuju tak ?

4 comments:

isabelle said...

mmg x larat layan org mcm ni.
i pulak jenis yg ckp lepas/ berterus terang sbb malas nak pendam2. haa..kang tak pasal je kena sembur.

eynda said...

Dah jumpa orang macam ni...biarkan dia pegi dari hidup kita...letih tau layan peel org yg ingat dia je betul...kekadang nampak cam kebudak-budakan...banyak lagi benda dlm hidup kita yg kita nak buat kan...

tifa said...

Setuju ..malas nak layan :)

N.S. said...

toksah dilayan yer..banyak2 bersabar :)

Click click Nuffnang