Kawan - kawan

Friday, December 17, 2010

Nape x de entry masak masak ?

Kalau buka blog Tifa , tak ada cerita pasal masak - masak pun kan ?

Asyik cerita pasal entry keluar jalan - jalan cari makan .

My family tak makan kat rumah ke ?

 

Mestilah makan ye tak .

Kalau makan kat luar tetiap hari , sengkek la my hubby .

Dahlah tak ada rambut , makin tak ada rambut jadinya dek ajinomoto dan terpaksa keluarkan duit hari hari .

Tifa masak tu masak , tapi tak de la pandai mana.

Resepi campak campak aje .

Setakat masak sambal tu okay la .

Tapi Tifa tak pandai masak kari .

Nasib baik En Hubby tak suka makan kari.

Kalau nak tulis resepi pun macam segan silu sebab Tifa tengok diblog orang lain masak sedap -sedap aje .

 

Nak cerita semalam Tifa masak pancake .

Walaupun tak hebat mana nak cerita juga .

Sebab banyak pisang bekalan MIL , tak tau nak makan apa ,

ajak Farhan makan pancake .Sebenarnay paksa relal . Apa ibu dia masak , dia terpaksa makan ajelah .

Lagipun tekak Farhan tak selera benar  nak makan nasi .

So bila buat pancake, bolehlah dia telan .

Ala ala roti la , Farhan call it Roti .

Hantam sajalah labu,

Tifa cari resepi dekat internet.

Bila masak nasib baik jadi .

Tula , my hubby kata nasib baik sedap daripada mek d punya .

Kat mekd 4 ringgit dapat dua keping aje .

Tifa buat , makanlah banyak-banyak .

Kalau weekend harga dia sampai RM 8 .

Makan lempeng harga sampai RM 8 . Biar benar .

Tu yang decide buat sendiri . Lenyek lenyek pisang taruk telur tepung , kacau kacau , masak dan siap .

Hubby kata lebih sedap daripada mek d buat .

So dah tau la breakfast hujung minggu ni kita ngadap penkek ....

heheheeh ....


3 comments:

isabelle said...

menarik gak kalo esok bfast buat penkek. tapi mrhubby suka savoury, i suka sweet.
harus la ada yg last2 melarat smpi ke khalifah sect3 :P

tifa said...

Tu la keje jalan jalan cari makan

i_sofia said...

blog sofia pun xde entry masak2 jugak.. hahahaha.. nk buat jugak nnti entri kenapa blog saya xde entri masak2. nnti sofia linkkan tifa k.

Click click Nuffnang