Kawan - kawan

Tuesday, August 23, 2011

Farhan makan sayurlah !

Sayur memang tak ngam dengan budak –budak .
Kalau Tifa kecik kecik dulu, kalau mak Nak  suap sayur ….cepat cepat lari .
Tak sedap betul especially warna hijau .
Mesti luak balik .
Anak Tifa ni pelik pulak . Ibu dan ayah dia pun naik hairan .
Bila masa kami galakkan dia makan sayur ni ?
Kami try bagi dia sayur,  nasib baik tak luak dek Farhan .
Semua sayur dia makan . Walaupun yang hijau hijau .
Sawi, Kacang buncis , brokoli , semua lah .
Yang Tifa tak tahan kalau dia dok ratah Timun .
Fuyyo . Rupanya , husband Mak Mun suka makan Timun tu macam tu aje .
Patutlah Farhan mengikut .

Satu lagi , Tifa selalu letak sayur depan mata dia .
That’s why dia ratah macam itu aje .
Tapi kalau dah jumpa sayur, tak mau makan nasi pulak dah .
Tu yang payah .
 Tapi sayur kaler oren macam carrot dia tak makan pulak .
Pelik betul si Farhan ni .

Tapi syukur sebab kai tak perlu nak paksa Farhan makan sayur .
Dia makan dengan sendiri .
Hoorayyyy….

3 comments:

Lin said...

anak sya dr baby sya ajar dia mkn bubur nasi+sayur (puree).maybe psl tu until now dia suka mkn sayur...ayam+ikan dia kurang.tapi sayur,masak apa pun dia suka makan.maybe menurun i kot yg suka mkn sayur.kalau ikt papa dia, memilih sikit sayur yg dia makan.hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha dia pilih2 gak sayur . carrot is her no 1 :)

isabelle said...

adam ni wpun diajar sejak kecik, ntah pengaruh kwn ke apantah...tetiba x nak mkn sayur dah

Click click Nuffnang