Kawan - kawan

Thursday, December 16, 2010

Boleh ke tak makan nasi?

 

Dulu , Tifa gemuk .

So Tifa suka avoid makan nasi .

Tapi badan tak turun turun pun .

Makin naik adalah.

Kalau lapar Tifa bantai makan biskut ke jajan ke dan selalu rasa lapar lagi .

So nasi bukan factor kegemukan .

Faktor utama ialah M.A.L.A.S.

Malas nak workout , malas nak buat kerja rumah , malas segala galanya .

Yelah duduk sorang sorang who cares kan ?

 

But now …kalau tak makan nasi , rasa macam tak kena aje .

Yelah tekak orang melayu . Nak nasi juga.

Asyik nak ngap jajan ka atau kuih ke .

Dan selagi tak makan nasi asyik ulang aje lah makanan rapu.

 

Then barulah Tifa perasan , kalau makan nasi ikut time , memang tak sentuh dah benda alah jajan tu .

Lapar pun tak rasa .

Dan Tifa lebih percaya, berat badan boleh turun dengan workout and exercise .

Yang lain tu Tifa macam tak boleh go sikit .

Sebab Tifa ni tak berapa rajin nak makan ubat tiap tiap hari .

So mana satu pilihan  sama ada nak avoid nasi atau makan biskut tak kenyang kenyang ?

 

So kalau tak makan , tak ada tenaga dan tak ada mood nak buat kerja.

Agree tak ?

 

Tifa perasan bila dah kahwin ni , walaupun tak workout , rajin kemas rumah , basuh baju dan berbagai pun dah cukup nak buang lemak kat badan .

So bila tak malas- malas rumah kemas , suami pun makin sayang .

So all 3 in 1 . Habis cerita .

Tak percaya cuba try dalam sehari dua .

Badan pun makin cergas dan Sihat .

Tak yah nak berhabis duit pergi gym pun dah kurus .

Apa yang penting niat kita .

Apa kita makan itulah kita kan kan …..

 

4 comments:

isabelle said...

tapi mrhubby jeles, sebab i mkn byk drp dia mkn...dia jugak yg gemuk.
hehe. i buncit bermusim jer..kekeke

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bila nak kurus ni.bahan dah ada nak workout tapi MALAS..huhuhuhu

Lin Elier said...

Kite nak tips kasi hubby kurus skit.... susah betol nak kasi dia diet....

tifa said...

Orang laki tak adenya nak diet Lin . Kalau kita yang tolong monitor , baru ok . Kalau tidak ke laut la jawabnya .

Click click Nuffnang