Kawan - kawan

Tuesday, May 8, 2012

Pengalaman nak buka akaun SSPN anak

Adoiii, penat pergi tak bawak balik apa , bawak balik penat .
Mula mula dah siap prepare document yang diperlukan untuk daftar akaun SSPN  .
Kalau dekat document yang diperlukan tu dia tulis
Mykid/Surat Beranak /etc
Kalau pada pendapat saya kalau dah symbol tu "/" maksudnya adalah atau bukannya dan pun . i bawa or
So aku aspect yang Mykid tu kira oklah . So bawaklah sekali mak buyung pergi konon konon nak pi bukak akaun anak .
Sampai sampai jer bila tanya mesti bawa surat beranak.
My kid ni tak valid ke ? Kat belakang tu pun kan ada no surat beranak .
Lain kali tolonglah betulkan maklumat yang ada kat brochure atau kat internet .
Kami pi kat bank singa dan bank octopus dua dua pun macam tu. Lain kali campak jer mykid tu dalam tong sampah . Bawak jer surat beranak yang gedabak tu ke mana mana .
Angin aku. Bukannya apa sebab aku bawak mak buyung sekali . Bukan larat pun nak jalan jauh jauh lintas jalan .
Pada aku sangat menyusahkan dengan information yang tak tepat . Aku ingat info kat internet ni yang paling terkini . Rupa rupanya membuatkan aku sakit hatiiii....
Tak pelah just nak share ngan korang kalau nak bukan SSPN , sila bawak original surat beranak walaupun dalam kertas tu ada perkataan "/" atau yer .
Kang penat jer pi amik cuti pastu tak dapat buat akaun SSPN . So nanti kena pi lagi ....Emo sekejap .

3 comments:

Eliss Mie said...

eliss memang standby dua2 dulu. seb baik bwh ofiz ni dulu ada bsn. senang kerja!

Tifa said...

bestynyer mcm tu :)

Yan said...

da lame upenye stori ni... so skang dah buat lum??

Click click Nuffnang