Kawan - kawan

Friday, February 17, 2012

Budak Gembeng



Pernah tak anak korang berdrama swasta ? Penat nak melayan dia berdrama .
Kes kecik ajer , nak keluar rumah waktu Maghrib. Aku memang kompem tak benarkan . Mak aku dulu pun tak bagi keluar waktu Maghrib .Dia nak main bola sepak and pakai kasut sukan .Mak ko tak larat nak layan  .Badan penat otak penat.  Balik kerja pun lewat .Puas jenuh memujuk dari dalam kereta sampai masuk rumah tak mau stop nangis .Bagi mainan tak mau , bagi makan tak mau , mau keluar rumah sahaja .Firm . Tak ada nego. Nasib baik my sis ada kat rumah sekali. Kalau idak,  aku pun turut meraung .Bukan senang untuk say 'no' betul tak ?
Tapi aku kena keras hati jugak . Anggaplah tangisan itu adalah nyanyian yang sangat merdu .Aku tak mau bila aku turutkan ajer , lepas tu naik kepala. Jadi ibu banyak bersabar and kena banyak tolerate . Biasanya kalau hubby kata A, aku pun akan kata A.Kami dah berpakat :)


So selepas dia puas hati nanges , dia berhenti sendiri  .Biar dia tahu nanges tu penat . Pastu dahaga jugak. Pastu penat mintak sus. Baru ko tau mak ko tak de muka kesian tengok anak dia nanges . * Dalam hati mak dia aje yang tahu sob sob nyer . So aku pun bagi dia susu dan suruh dia baring menikmati susu botolnya itu . Sambil teman mak dia layan American idol .

Lepas semuanya tenang aku bagi dia buku kaler kaler suruh dia kalerkan dan hasilnya . Contengan contengan yang sangat kalerful gitu . Tom dah tak rupa tom . Dia main kaler sesuka hati . Takpelah tu kan . Asalkan dia minat udah .





Sedang mode bertenang . Mode menangis tak boleh dirakap , dia tak kasi . Malu katanya . Oooo nangis malu yer . Biar nanti besar dia sendiri baca ::)

Hasil dia selepas habis berdrama. Ni boleh consider artwork tak ? Jangan tak tau Farhan suka kaler pink .


3 comments:

eynda said...

Dia memang suka conteng serabut2 macam tu ke? Coz dari pengalaman, anak2 boleh luahkan isi hati melalui lukisan...kalau itu Hannah, hati dia macam berserabut skit... tapi mungkin Farhan kecik lagi so dia hentam je conteng macam tu hehe...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo my nuha berdrama swasta biasanya dia nak tido :p

Tifa said...

Ahahhaha ...
Eynda : Farhan peganag pensel pun x tau lagi . tu yang dia dok conteng ....eheheh...
Eliss : ooo memang anak anak macam tu rupanya , agak nya mintak adik kot :)

Click click Nuffnang