Kawan - kawan

Wednesday, December 8, 2010

@ the loaf


Last weekend , walaupun dah kekenyangan makan nasi tapi tekak ni menggatal nak makan benda manis . So , Tifa ajak my hubby pergi Empire Gallery , tempat yang paling dekat dengan rumah . Sempat juga my hubby didi his work . Sambil sambil tu jalan jalan dekat tempa baru . Masuklah ke Jaya Grocery . Kat sini banyak jual barang from oversea .
So kalau rasa rasa barang kat malaysia tak ada especially barang makanan , boleh cari kat sini . Ala ala cold storage . Senang cerita .
 
Ok . Kami pun pilih nak minum kat the loaf .1st time tifa jumpa the loaf adalah di Langkawi kira kira 3 years ago . Baru la ni nak try balik . Masa dulu dulu jual roti aje . La ni ada macam macam . Rotinya sangat sedap ok . Harga pun quite sedap . Ahahah . Mahal jugaklah. But kalau nak compare dengan rasa memang sodap.
Disebabkan en hubby yang blanje , Tifa tutup  mata je la order .
Then lagi satu my cousin pun datang umah kami , so kira belanja dia sekali la.
Coffee dia pun sedap .Tak letak gula pun rasa sedap .
Tifa suka roti oreo dia . Diluar oreo di dalam custard .
Roti bernama Gazette pun sedap . Lembut gitu .
Ada roti yang berkacang -kacang . Sedap juga tapi lupa nama.
Ada satu roti tu di dalam ada cheese . Liat liat sikit . Me and my hubby's favorite .Sedap woo..
Nak makan sini julung julung kali lah ye because quite pricey . Boleh cakap seminggu duit lauk basah kami . Tapi sekali sekala apa salahnya kan kan .....itu la pasal kadang -kadang bila waktu kerja Tifa makan jimat -jimat .
Hujung minggu duit yang Tifa jimat makan tengah hari , Tifa makan sedap sedap dengan family . Ada orang kata membazir .
Tapi bagi Tifa keseronokan makan bersama keluarga tak boleh dinilai dengan wang ringgit :)
 
 

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah lagi makan roti kat situ :) terbau2 aroma kopi kat sini..hehehe

isabelle said...

mrhubby & i aritu pun wonder..mmg sedap sgt ke roti kat situ smpi mahal benau...
tapi sbb ktorg jenis perut tong sampah kan... so, mkn roti apa pun sedap je. tak yah yg mhl2..kihkihkih

Click click Nuffnang