Kawan - kawan

Monday, December 13, 2010

Berapa laju lorry boleh bawak ?

Mula - mula sebenarnya banyak nak cerita .
Tetapi kalau tak ada gambar memang tak best kan ?
Walaupun gambar tu from handphone.
Sebab Tifa buka orang yang pandai bercerita pun .
Ini kes my newhandphone tak boleh berbluetooth dan sememangnya bila bluetooth tak ada baru Tifa sedar betapa banyaknya jasa bluetooth ni untuk berblog .
Tak ada bluetooth tak ada gambar okeh .
Ini yang buat Tifa tension sikit .
Macam macam Tifa buat during weekend dan nak cerita pasal Farhan .
Nak cerita macam mana seronok dia duduk di tepi pantai sambil bermain bubble .
Then pertemuan Tifa dengan Si Mak Buyung dan nak show off my new bag .
* Hadiah giveaway from Isabelle. Many thanks and i like it very much .
 
 
Cerita bab lori ni .
On the way balik ke Sabak Bernam tu , Tifa tengok kereta tak banyak tapi lorry punya banyak masyaallah .
Tifa dok kereta dalam ketakutan . Ko dah la besar , bawa pula laju. Lane kanan pula tu . Bagi la kereta kecik kecik kemetot ni nak lalu.
Nak ke kanan pun lori tengah laju , nak ke depan pun lorry juga .
Belakang pun toksah lah kata lorry jugak.
Walaupun my hubby bawa kereta , Tifa yang rasa takut nya yang amat . Doa doa tak jadi apa . tawakal aje la.
My hubby pun tak boleh buat apa .
Punyalah laju lorry tu .
Jalan dah la tak elok .
Muatan dah la berat.
Memang ko tak sedar diri betul .
Dah sah -sah lah dekat lorry tu ada tulis had kelajuan dia .
80 km sejam ok .
Tapi mereka dok bawak more than that .120km /jam ada kot .
Tak tau  nak kata apa lah .
Inilah yang menjadi punca punca kemalangan .
Walaupun tak jadi lagi , precaution mesti ada .
Kalau tak sampai bila bilalha kemalangan ngeri boleh berlaku .
Tengah confuse , semakin besar kereta tu , semakin tinggi ke privilege diorang nak bawak laju ? Berat pula tu .
Luahan hati pemandu amatur macam saya *
Nanti ceriat lagi ye .

2 comments:

isabelle said...

si drebar lori tu mesti x takut langsung sebab dia besar kan?
kalo eksiden pun, tendency utk dia mati penyet kat celah lori tu adalah rendah..x macam kita ni.

Nia said...

kalau takde bluetooth, pakai kabel Tifa..hehe. mcm saya punya.

lori memang tak sedar diri, sbb bukan lori dia kan..company punyer.

Click click Nuffnang