Kawan - kawan

Monday, January 30, 2012

Farhan obses dengan robot dan spiderman

Weekend kami jenjalan Empire Gallerry. Masuk kedai mainan untuk cuci mata. Last last belikan Farhan Mr Spiderman. Kawan baru kepada dua robot Farhan. Bukan masa tu dia mintak masa tu aku belikan . Ada tiga bulan jugak request dia baru la ni dia dapat .
Bukan senang senang nak bagi spiderman ni .
Aku pakai duit atuk dia kasi. Sebab atuk dia kata duit ni untuk mainan.
 So sampaikan la hajat atuk dia.
Dah lama dah Farhan belek . Tapi aku suruh letak balik . Nasib baik dia ikut. Tak sampai hati mula mula tu . Sebab nak ajar dia , bukan senang nak dapatkan sesuatu barang .
Kena usaha, kena jadi budak baik .
Hubby beli then simpan dalam handbag aku yang besar gedabak . Masa kat kenny rogers baru bagi . Girang gumbira aku tengok farhan .
selera pulak tu dia makan sebab dah dapat "hadiah"
suka bila dia sebut " tengkyu ayah, tengkyu ibu " sambil cium pipi kami :)

Anak aku obses betul dengan spiderman sekarang ni .
Asyik nyanyi " spiderman spiderman"...
Makan , tidur, even poo poo pun dengan spiderman.
Dia pun mulakan juga sesi berbual dengan spiderman .
Tanya itu dan ini .
Siapa dia nak lawan la .
Spiderman kawan tak dengan superman ?
Kami pun kena join jugak.
Meningkatkan imaginasi Farhan . Maklumlah tak ada adik pung kan ?
Dah anak laki, tak boleh lari dengan robot dan superhero.
antara favorite video dia . dia search sendiri . tak perlu menaip pun .Dia touch sana sini jumpa hokey .
aku pun tak terror macam Farhan . Budak ni terlebih it savvy .

Sekarang kami tidur berenam. Termasuk favorite robot dia . Selagi tak tidur jangan harap robot tu nak tidur kat tempat lain :) Kalau robot sedang tidur semua orang kena dia hokey.
Dia bariskan robot dia tu. Susunan robot yang Farhan buat

Makcik makcik Farhan pun tak boleh blah dengan Farhan . Lantak di situ . Asalkan Farhan bahagia.Tak boleh nak halang . Kalau dia pamdai jaga barang , bertambahlah koleksi robot and superhero dia akan datang . Nak galakkan dia supaya pandai simpan barang and be a good boy.

2 comments:

zh-ena said...

byknya toys

Tifa said...

Tiga jer. Itu pun farhan ada request lg. suruh dia kumpul duit sendiri

Click click Nuffnang