Kawan - kawan

Monday, September 19, 2011

Personaliti diri

Semua wanita mahu kelihatan cantik luar dan dalam. Macam confident jer kalau nampak cantik. Ada yang sanggup berbelanja lebih untuk nampak cantik. Banyak kaedah yang digunakan secara saintifik atau kaedah alternatif. Semua pun bertujuan untuk nampak cantik dan anggun.Yang penting be your self. Jangan pura pura. At the end of the day, orang akan tahu siapa diri kita.
Pakaian
Pakaian perlu sesuai dengan bentuk badan. Tak semestinya pakaian tu mesti mahal. Yang gemuk tak semestinya tak boleh melawa. Kalau kena gaya mereka nampak lebih anggun dan menonjol.kalau tifa, walaupun baju murah, kalau kena gaya, nampak menarik sangat. Less is more pun macam sesuai dengan jiwa tifa. Suka baju kosong. Senang nak mix and match. Masa mengandung pula, tifa kebih suka pakai baju yang boleh pakai lagi ketika lepas bersalin. Tak lah membazir. Boleh pakai lagi.
Make up
Jarang memakai make up. Lebih suka natural beauty. Waktu biasa lip gloss and compact powder sudah cukup. Kalau jalan dengan hubby baru pakai make up. itu pun x berapa tebal. Make it simple. Lagipun tifa concern more on skin care.jenis make up, mix. Mana tifa suka, tifa akan pakai. Ikut pada kulit yang sangat sensitif. Luv elianto, sking food, misha, lancome , dior. Suka baca review. Mana menarik pasti nak cuba. Depend on budget. Kalau budget tak ada , kumpul duit dulu.
Skin care
Macam maca cuba, dari dulu sampa sekarang. Za, st ives, za, clarinss, cliniqur, loreal dan yang paling lama adalah decleor. kulit tifa sensitif.so pakai pun yang boleh ngam dengan kulit sensitif ni esoecially bedak sejuk ok. Thats why better bogelkan aje kulit muka ni. Biar tak pakai make up daripada terseksa melihat jerawat.nantilah bila ada masa buat review pasal product product ni.
Food
Memang sedar makanan memainkan. Makan makanan kurang berminya, banyakkan sayur dan ulam - ulaman .

No comments:

Click click Nuffnang