Kawan - kawan

Monday, May 3, 2010

Panasnya

 Cuaca adalah sangat panas.
Dari pagi sampai ke malam.
Tak sanggup.
Rasa sangat dahaga sampaikan banyak kali benar Tifa berulang alik ke dapur mencari air.
Terik mentari.Rasa twebakar kulit ni terkena cahaya matahari.
Dah la sakit perut. Rupanya ayah pun sama. Silap makan kot. My two sis tak kena la pulak .
Pelik betul.
Tengah hari tadi , Tifa balik jumpa Farhan @ rumah baby sitter.
Tersenyum kambing dia nampak ibu, and minta nenen.
Bila mau balik kerja, menangis dia and merajuk.
Sudah pandai mengekpresikan diri ye Farhan.
Then on the way balik, jumpa accident.
Terbabas kot terlepas divider.
Ini mesti kes bawa laju.
Takutnya.
Yang penting waktu waktu panas ni , jangan minum ais ye. Boleh bawa banyak penyakit.
Batuk batuk la , demam la macam macam lagi.
Nak pula, jangan makan sebarangan sebab makanan mudah basi di waktu panas ni.
Banyak bakteria.
Bila panas cepat la hujan, dan kalau hujan cepatlah panas.
Betul tak ?

2 comments:

Nieza Ishak said...

Tifa,


nieza dah kena sakit tekak ni, smlm pi miting kat luor belasah ice blended ... dapat la bahana nya arini ... uwaaaa tonsil.

tifa said...

Siannya....waktu panas ni memang mahu makan macam macam ...cepatlah juga datang sakit

Click click Nuffnang