Kawan - kawan

Monday, February 22, 2010

Saya banyak makan .....macam mana nak control ni


Aktiviti makan ku menjadi jadi.
Pantang ada free time sikit, mesti nak cari benda nak kunyah ...
Semuanya nampak sedap.
Dah makan breakfast , nak snack pula, dah makan snack , pastu lunch, then minum petang and malam.
Bila la nak berhenti ni.
Tengah tekad ni nak kurangkan makan especially makan nasi.
Tapi,bila nampak nasi mulalah cair.
Macam nak makan.
Akhirnya ibu kalah.
Ada tips tak ? Risau juga ni...
Makan ikut mulut memang sesedap rasa, takut penyakit lain pula yang datang.
Anyone nak share...?

7 comments:

Hanz said...

Makan banyak2, exercise pun buat jugak, baru maintain jer since input = output..eih, u slim-lah Tifa, anak kecik lagi dah berat ideal dah..

|| NaFiRaa || said...

ai pon ngah control makan.. berat badan naik menjadi2..huhuhuhu..

Nieza Ishak said...

nieza kalo bf anak mmg pulun jerk ..
sbb tahu output kemana kan ...
berat mmg tak berganjak pun

tp pelik tau ..
bila time pose ok plak napsu makan ..
boleh dikontrol ..huhuhu

Byzura Razali said...

hi tifa! zura pun samalah.skrang mon-friday tak mkn nasik.sat & sunday jer..family day kan.tapi tak turun2 jugek berat ni..tensi tau!

tifa said...

Tu la....Tifa tak boleh tengok hubby makan rasa nak join jer dia..Dah tu dia suruh Tifa masak macam macam ....rugilah kalau tak makan..Tapi hubby walaupun Tifa banyak makan , nak suruh Tifa kurus. Camno tu :)

ankowada said...

tifaaaaaaaaaaa...aku pun lately mcm gini!!! =((
ayuh diet ayuh ayuh! hiap hiap!

job said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Click click Nuffnang