Kawan - kawan

Monday, February 22, 2010

My huru hara weekend

Weekend ni berakhir juga .
Hari  Sabtu ibu join my company bowling activities. Untuk orang orang peremuan.
Selepas 2 tahun tak main any games.
Baru lah ibu terhegeh hegeh nak main.
Walaupun tak menang tapi ibu have fun.
Ibu angkut Farhan sekali.

Tapi tragedi haru biru berlaku.
Ayah hantar ibu pi tempat bowling diadakan.
Tengah tengah jalan tu, keretaku buat hal.
Engine mati tengah bawka kereta.
Cuak seh .
Bila cuba start balik tak mahu.
Stranded tengah jalan.
Nasib baik masa banyak lagi .
Terus tahan teksi.
Sian ayah .
Terpaksa tunggu orang tarik kereta tu.

Balik balik baru tahu puncanya adalah timing belt putus.
Ayah lupa nak tukarla tu.
So banyakla part yang perlu diganti.
Macam tahu tahu je.
Nasib baik plan ke Seremban batal.
Kalau rosak on the way ke Seremban, tak tau nak buat apa.
Kereta wiraku itu tak pernah buat perangai sejak awal dibeli.
Dah 10 tahun tau.
Ni 1st time.
Mungkin ada hikmahnya :) Kata ayah.

2 comments:

admin said...

dah 10 tahun tak penah tukar timing belt??... huhuhu.. hebat.. :):):)

tifa said...

Itulah...hubby tak aware kot...adoi...

Click click Nuffnang