Kawan - kawan

Thursday, February 18, 2010

Lawak di petang hari

Meh sini . 
Tifa nak share lawak yang tak kering gusi .
Isi keboringan di petang hari .

Citer 1


Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..


Citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua.. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Citer 3

Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu
awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk.... .... Benci ..........


Citer 4

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


Citer 5

Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It
happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru
jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler
tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked
from the police officer and asked for her driving license and so on but
unfortunately
at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite
major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the
accident scene.So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne,
she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.
So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu
tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER.
" So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER
NGAN HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"
Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg
malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna
putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak
pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.


Citer 6

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada
jalan pulang terserempak dengan kawannya yang ingin menumpang, lalu
ditumpangkan kawannya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin
hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawannya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 7


Seorang posmen yang datang menghantar surat.
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"


Citer 8

Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala


Citer 9

Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia
bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya
membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya.
Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki
itu dengan riang.


Citer 10

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...


Citer 11

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"


Citer 12

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...


4 comments:

zh-ena said...

hehehehhehe tergelak2 ena baca sorang2
klu ader org dgr confirm ingat ena dah gila

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

elin said...

haha ok..

Anonymous said...

[p]Look for the one of the original Kings [url=http://www.sunglassessalesuk.co.uk]ray ban wayfarer[/url] of Comedy, Cedric the Entertainer, for inspiration here . I know that by sporting my girls Oakley Sunglasses Outlet when I go out, I'm aiding protect [url=http://www.sunglassesssale.com]ray ban sunglasses outlet[/url] my eyesight . Some truly 忙聠聡porty?finds [url=http://www.oakleysunglasseslensess.com]oakley sunglasses sale[/url] include the following - ?Oakley Flak Jacket XLJ Sunglasses are designed for performance sports and feature urbane designs . This might not imply much to someone who only wears 1 pair, but I want to keep extras in my glove compartment, on my boat, and in the camper just just in case I overlook (or misplace) my primary pair -- which, as any person who [url=http://www.oakleysunglasseslensess.com]oakley sunglasses lenses[/url] wears eyeglasses understands, can transpire fairly somewhat . For some people, the sheer vastness of collection becomes a problem because now they find it increasingly difficult to acquire the best pair associated with glasses for themselves, much less they need to do with only some or two at any given time when they are virtually impressed through the entire collection . With its stylish wrap fit and yellow detailing on the temples, the Oakley Livestrong Flak Jacket XLJ proves to be a heady combination [url=http://www.oakleysunglasseslensess.com]cheap oakley sunglasses sale[/url] of functionality and sporty style! ?The Oakley Square Whisker for men is a masterpiece in comfort and performance . Related Articles - discount oakley sunglasses, oakley m frame, oakley frames, oakley sunglasses, oakley sunglasses review, oakley sunglasses discounts, cheap oakley sung,





Email this Article to a Friend!

Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free today! . He has written many informative articles on various sunglasses brands & products such as Oakley replicas, Fake Oakleys and Cheap Oakleys.[/p][p]It makes you [url=http://www.sunglassesssale.com]cheap ray ban sunglasses
[/url] see clearly inside the water . Bookmark and check regularly for updated inventory . The full range of Cartier and Oakley sunglasses can be viewed by logging in to their website, where customers will find comprehensive details about the materials, [url=http://www.sunglassessalesuk.co.uk]ray ban sunglasses sale[/url] colour options and images of the sunglasses . Kathi [url=http://www.sunglassesssale.com]ray ban wayfarer sunglasses[/url] Esses loves Oakley sunglasses, shopping, and enjoys writing about her latest discoveries on Cheap Oakley sunglasses and discounts . Still, even the most frugal shoppers admit that you simply do sometimes get what you purchase . In order to identify all the potential styles and even brands that are available for you to choose from, in addition to the incredible savings found only through the on-line environment, visit http://www . Consumers can still save ten to fifteen percent on the retail obtain value, but the moment you commence factoring in transport expenses, the true volume saved isn't that fantastic.[/p]

Click click Nuffnang