Kawan - kawan

Friday, February 19, 2010

Duit duit di mana ko duit.......duit duit apa aku boleh buat dengan duit...

OOO..Bila cerita pasal duit sumer orang suke ye....
Terbeliak mata tu....
Tak semestinya suka duit tu mata duitan kan ?
Think the other way ....
Dengan duit Boleh buat macam macam kan ?
Ada duit macam macam plan ada kat kepala ni...

It's all about money ....
But sebagai peringatan.....

With money, we can buy a house, but not home .....

With money , we can buy a clock but not time ...

With money you can buy a bed , but not  sleep ...

with money you can buy a book but not knowledge...

With money you can buy sex but not love...

With money you can buy position but not respect...

With money you can buy a doctor but not good health ...

With money you can buy blood not life ..

kESIMPULANNYA DUIT bukan segala galanya....duit tak boleh beli kebahagiaan.
Tapi tanpa duit pun susah juga nak bahagia..bila wife minta macam macam tak dapat tunai....itu pun satu hal ...betul tak ? 
Kalau cerita pasal money matter ni takkan habis....
Semua rezeki itu datang dari Allah ...

4 comments:

zh-ena said...

betul tu duit adalah segala2nya skang nie
tanpa duit hati pasti kecewa klu tak dpt nak belikan apa yg kita hajati utk anak dan suami tersayang


mcm2 blh buat klu dah ader duit byk

|| NaFiRaa || said...

ya sokong!!! duit mmg penting..
duit bukan segala2nye TAPI segala2nye perlukan duit!!!

eynda said...

Biar kita jadi raja kepada duit....jangan duit menjadi raja kepada kita huhu..

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Click click Nuffnang