Kawan - kawan

Monday, December 28, 2009

Weekend sudah berakhir

1. Project kemas rumah
Alamak nampaknya x berapa sempat. Sebab ibu sibuk memasak , melayan Farhan dan macam - macam lagi . (Adakah inis atu alasan ? )
I
2. Shopping

Berjaya shopping baju ayah ...sanagt seronok kerana bukan mudah nak paksa ayah "bershopping " . Ayah memang susah nak pilih baju ni . Nak kena dengan gaya n umur jugak betul tak?
Ayah berminat dengan spek Ray Ban tapi dia tak jadi beli pula . Sayang duit la tu .Ayah ni kalau duit sendiri memang sayang dia nak guna. Kalau untuk wife n anak di atak lokek pulak .Alahai...

3. Tengok wayang

X berjaya. Lagipun x tau nak tengok citer apa. Banyak sangat citer x tau apa nak pilih . Lagipun plan telah bertukar secara besar besaran.

4. Masak memasak

Hari Jumaat makan di rumah ibu . Hari sabtu berkampung di Putrajaya since mak nak tidur sana pula.
Kami masak ayam kampung , bbq , sambal udang , sayur goreng, dan macam macam lagi . Memang pulun habis habisan sampaikan ayah kata dah tak mau makan nasi . Kami makan roti sahaja semalam . Percaya tak ??

5. Menyumbat fARhan

Farhan memang seronok makan . Aunty auntynya sangat rajin menyuapnya. Ibu pun senang .Sekali makan dua mangkuk .Nasib baik dia nak makan .

6 . Wedding ??

X pi wedding tu .Sebab mak ngan abah dah ada kat rumah. :(


7. Pi airport

Ibu pergi airport tapi sampai lambat. Hujan sangatlah lebat . Sempatla say goodbye to him . Bye bye Ayer .Semoga bergembira di samping isteri tercinta.Sumer orang sangat kuat dan tiada siapa pun menangis .

8. Project Direct Breast feed

Ni project yang sangat berjaya . Si kecik Farhan memang sangat suka minum susu ibu . Dia sangat manja okay .

9. Jumpa kawan /client ayah .

Ibu teman ayah jumpa client di Subang Parade. His client ni actually menghidap hepatitis. Doctor sahkan dah stage 4 . Hanya menunggu saat saat...Mereka sangat tabah dan redha menghdapinya. Sedih sungguh ibu .Sayu bila mendengarnya.Ayah sangat sedih as a friend and merangkap clientnya. He will fight for the insurance claim untuk masa depan isteri dan anak his friend. Insyaallah.
Moral of the story , kita kena bersedia dan ready dengan musibah yang bakal terjadi . So ayah dah insuredkan kami sumer .Kata orang sediakan payung sebelum hujan.

10. Jalan- jalan uptown shah alam.

1st time pergi Uptown shah alam .Memang rambang mata tak tau nak beli apa . Dalam begitu pun ibu dan ayah sambar jam satu sorang . Farhan ?
Wan nyer jaga.Diorang bagi kami peluang berdating .


Weekend ini sungguh busy tapi kami tetap gembira...Rupanya banyak jugak aktiviti yang ibu n ayah buat ...x kusangka...rasa malas nak masuk kerja.

1 comment:

Sitisifir10 said...

serupa la my hb pun..susahnya nak suruh dia bli baju... bila tanya, "Baju tanak, sluar tanak, SD tanak...bini nak??" Terloncat2 jawab 'nak nak nak nak nak'

Click click Nuffnang