Kawan - kawan

Tuesday, September 25, 2012

BB Cream

Baru sekarang aku mengakui kewujudan BB cream...2in 1 ....
jadi foundation dan juga mosturize kulit kita .Kalau kat Korea ke Jepun memang dah lama dah pakai BB Cream. Aku jer baru nak menjinakkan diri.
Tengah cuba BB Cream from body shop...itupun sebab aku nak beli shampoo, sambil menyelam minum air la kan ...
Light jer rasa kat kulit , yang penting tak berminyak ....sebab kulit aku ni sensitif sikit....ada dua kaler ... satu tu yang ala ala pink , yang aku pakai ni kekuningan natural macam kaler kulit kita ....
senang nak masuk dalam bag sebab kecil....
So sebab ahli, aku dapat diskaun .
Aku ni jenis tak rajin , so baik aku beli benda yang ada dua function . Nak tepek macam macam kat muka ni macam bukan aku jer . Senang jer nak apply , lepas pakai toner , pakai skin care, then apply jer BB cream ni .Siap.
My tagline less is more kan ....so light lightkan ajer ....

2 comments:

isabelle frankly said...

lps BB cream ni, takyah tempek bedak ke?

siti farah Kamarudin said...

Kena pakai jugak ....kalau nak lagi mulus la :) Usually, BB Cream ni pengganti foundation + mousturizer,lighter than foundation .....i think it is enogh for daily use

Click click Nuffnang