Kawan - kawan

Friday, October 28, 2011

Mari mem"positive"kan diri anda

Disebabkan hari ini hari Jumaat, Jom kita buat perkara yang baik baik aje .
Yang negative , tukar jadi positif.
Susah nak jadi positif sebenarnya .
Unless, semua suasana adalah "positif"
Tak ada umpat keji.
Tak ada hasad dengki .
Mesti semuanya menjadi positif.

Kalau jalam jem , instead of kita merungut, jom kita divert diri kita dengan buka radio dengar lagu ke , tak pun kita fikir yang elok elok aje .
So aura positif pun datang .

Anak buat sepah , daripada kita marah marah, jom kita tolong kemaskan dengan niat, bila kita buat, jadi contoh yang baik pada anak .

Bila orang potong jalan , jom kita bersangka baik, mungkin ada kecemasan kot .

Tak pun bila kena marah , kita fikir marah untuk kebaikan kot .

Kalau ramai yang berfikiran positive , pasti aman dunia ni .
Tak ada pecah belah, tak ada peperangan.

Bila kita berada di dalam situasi yang buruk , mungkin ada yang mengalami perkara yang lebih teruk daripada kita .

Pendek kata , semua tu membuatkan kita bersyukur.

Bukan mudah , tapi mana tahu bila kita cuba, ada sedikit perubahan kepada diri kita kan ?
Tifa nasihatkan diri Tifa sendiri mana tau kawan - kawan boleh guna untuk improve diri kan ?
"Sharing is Caring "

No comments:

Click click Nuffnang