Kawan - kawan

Monday, October 18, 2010

Sunday , hari Menggedik bersama keluarga sedunia...

Sunday adalah hari menggedik bersama keluarga .

Tifa mahu spend masa dengan Farhan.

Next week 3 hari kami tak tidur bersama.

Or course , musim training .

Harus lah pergi …makan gaji tak boleh buat macam office sendiri.

Harus….

So , aktiviti bermanja manja dengan Farhan dan ayahnya.

Sungguh malas.

Malas mau masak beli aje.

My Sil balik kami sambung tidur .

Buruk perangai ..hik hik …Bantai tidur sampai pukul 2.

 

Perut lapar .farhan pun bangun bagi tahu ayah kami lapar .

Barulah ayah bangun dan bersiap….

Ayah suggest makan nasi ayam Chee Meng .

Selalu makan nasi ayam ni di bukit bintang .

 Ini Time makan dia area tak tahu …

Tapi banyak Chinese restaurant .

Memang kami makan tak ingat siap tambah tambah .

Buat macam rumah sendiri

Gambar pun lupa mau ambil .

 Farhan makan dengan berselera.

Suka benar dia dengan nasi ayam tu .

Air asam boi yang sedap dan juga ice lemon tea disorder ayah .

Lepas ni confirm pergi lagi.

 

Then , tiba-tiab aje kami tahu-tahu aje kami sudah berada di Midvalley .

Cerita dongeng sungguh .

Memang nak jalan-jalan pun kat situ .

Farhan enjoy performance orang main alat muzik letrik kat situ .

 

Singgah MPH , beli buku Farhan .

 Pipi Farhan merah sebab kena cubit . Orang tengok Farhan geram.

Tambah vocab nak jangan asyik cakap

“mama hujan tumpah” vocab dia sangat limited . Baru umur 1 tahun 6 bulan okay. Accepted. TApi belum boleh dapat A.

Pergi kedai mainan. Dia tak kesah pun .

Macam tak ada perasaan nampak mainan.

So what ?

Bukan sengaja tak mau beli anak saya mainan.

Dia tak berminat ..

Jangan kata saya buli anak saya okay …ahahah…sambil jimatkan duit ibu …hua hua hua..

Baik beli buku ..la la la la la…

 

Then , kami terhuyung hayang dan jumpa Chocolate day exhibition .

Nampak balloon.

Beratur sungguh lama kerana sebiji belon .

Tunggu aje dengan sabar .

Nak ajar Farhan nak dapat benda mestilah bersabar dan berusaha.

Farhan scary tengok Miss Clown tu .

Tapi nak juga balloon bentuk pedang .

Masuk dalam baca info dan dapat makan chocolate free.

Saya suka benda Free.

Kalau bagi korang free pun korang nak . Kan kan ?

Suka hati .

Then makan ice cream berperisa dark coklat.

Tak manis okay . Tapi saya suka.

Lepas itu kami keluar sebab orang semakin ramai .

 

Makan malam ?

Tak selera. Tapau roti Lavender yang sedap itu .

Bawak balik baru ngapp….

Sekian..habis entry weekend kami…

 

No comments:

Click click Nuffnang