Kawan - kawan

Thursday, August 19, 2010

Berjaya juga ...

 

Semalam adalah hari malas nak makan nasi .

So Tifa adalah tersangat rajin memasak spaghetti.

Mulanya Nampak renyah .

Tapi bila dah main masak-masak, satu jam aje dah siap .

Cepat dan sedap .

Rupanya lagi best masak kat rumah .

Kami boleh tambah dua kali .

Ada tapau ke ?

Ada….dah tema western , teringin pula nak telan Roti John.

Tapi bila berbuka …rasanya ?

Tasteless..Dok teringat Roti John dekat Seremban .

LAGI SEDAP .

Setakat telur dan letak sayur gitu-gitu . Terus jual .

Camni Tifa pun boleh buat sendiri .

Itu lah penangan oran yang berniaga kerana bulan Ramadhan .Yang tak pandai jadi pandai dong.

 

Kami sahur awal .. My hubby dok lepak ngan kawan dia lepas terawikh .

4 pagi baru balik and terus kejut tifa ajak sahur awal.Ok juga tu.Sementara Farhan sedang nyenyak tidur.

 

Sahur Tifa makan Roti Arab cicah kuah spaghetti.

Sedap jugak .

Then my hubby request mahu makan nasi.Katanya sehari tak makan nasi mana nak dapat tenaga.

Sambal telur masak siap siap di malam hari sewaktu Farhan tidur .

My hubby tanya why Tifa tak masak pagi?

Buatnya Farhan bangun confirm tak jadi masak .

So nak makan apa kan ?

Curi masa yang ada.

Bulan Ramadhan sangat pack .

Tapi sedar tak sedar dah hari Ke-9 kan ?

Sekejap aja.How’s your preparation nak raya ?

Dah tempah kuih raya ?

 

Dok terfikir apa mau masak ini petang .

Simple asal ada rasa….

 

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my hubby tak suka makan spaghetti..hehehe. nasi ajer laa yang mampu ku msk :)

tifa said...

My hubby pun tak suka ...tapi dia kena follow tukang masak

tifa said...

My hubby pun tak suka ...tapi dia kena follow tukang masak

eynda said...

Masa anak2 kecik dulu gitu gak..nak masak apa-apa utk sahur mesti ready petang atau malam..kalau bangun 3-4 pagi nak masak risiko besar kalau anak bangun jugak...susah nak memasak kan..

Anonymous said...

hey there and thank you for your info – I've certainly picked up
something new from right here. I did however expertise a few technical
points using this web site, since I experienced to reload the web site a lot of times previous to
I could get it to load properly. I had been wondering if your
web hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances
times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score
if advertising and marketing with Adwords. Well
I'm adding this RSS to my email and can look out for much
more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.

My web site - gas log fires ()

Click click Nuffnang