Kawan - kawan

Tuesday, July 17, 2012

tutorial : Macam mana nak masukkan own domain dalam blogspot

Mari belajar buat sendiri . DIY .

Macam Tifa guna server freak .

1. Daftar nama domain e.g http://www.natifar7884.com

2. Then tunggu sampai activate

3. Lepas dah activate pergi kat DNS Management di server freak atau kat mana korang beli domain (domain registrar’s website) dan tukar setting.
Ada juga cara lain , tapi Tifa suka guna cara ni

4. Then pergi kat blogger setting - Basic TAB - Cari bahagian Publishing ,
Tukarkan ke advanced setting , masukkan domain adress korang .

5. Kemudia Save .

dan siap .

6. Tunggu sehari dua dan sedia untuk digunakan.

7. Selamat mencuba , bukan susah pun :)

Kalau nak detail cuba tengok sini pun boleh





2 comments:

Eliss Mie said...

jgn lupa update nuffnang lepas dh tukar domain :) hehehe

Mie D'Marco said...

aah tu pun penting jugak :)

Click click Nuffnang