Kawan - kawan

Monday, August 16, 2010

Berangan nak beli rumah

Tengah dok survey -survey nak cari rumah la haii....
Nak kan rumah idaman , boleh ke dapat ?
Belum lagi kot ...

Ciri-ciri rumah yang mahu di cari tentulah
senang accessnya.Nak ke mana-mana pun senang in case of emergency .
Pi kerja pun senang.
Nak kuar jalan-jalan ke, hospital ke mestilah mudah .
Right now ....point yang paling hampir mestilah area rumah Tifa nih .
Senang gitu .Kata la nak ke mana pun .Semua boleh tembus.
Then , rumah mesti satu tingkat .
Ini pun satu. Kalau difikirkan muda-muda ni mudah la nak naik turun tangga.
Kalau dah tua...adoi...satu tangga tu macam seribu tangga.
Rumah mesti tak besar sangat .Kalau rumah besar sangat kang , bukan kita yang jadi boss...rumah tu boss kita.
Mana taknya banyak masa nak dihabiskan untuk mengemas rumah aje.
Betul rumah besar tu idaman Tifa @ semua orang , tapi bila fikir balik , larat ke saya dok lap , mop rumah satu hari ?
Rumah yang 22x 70 ni pun tak sempat nak belek . Inikan rumah yang beso sangat tu.
Kalau ada maid pun , tak adenya semua nak serah kat dia.Rumah tu rumah kita , mereka sekadar helper aje.
Pening sekarang nak cari rumah ...tak tau yang mana nak beli. Nak beli apartment , orang tua pula tak suka sebab tak ada halaman.
Mr hubby tersangat pening . Tifa okay aje. Mana yang dia mampu dan tak berlebih -lebihan .
Yang penting kitchen cabinet idaman mesti ada. Itu duit Tifa sendiri tau ...hubby contribute sikit aje.
*belum ada rumah dah menceceh :)Berangan aje....Any suggestion area mana yang sesuai?
Macam tulis karangan sekolah menengan pula "rumah idaman saya "

3 comments:

{ miss ttjl } said...

susah kan nak beli rumah yg selesa & afforable. esp. area kl, shah alam... kwn2 ofis beli umah jauh2.. area kajang..bangi.. tp keje kat kl. seksa~

CikLilyPutih said...

nak cari area mane? shah alam mahallah kan

tifa said...

Tu la Tifa tengah fening fening lalat. My hubby pun sama...Dok jauh sangat ..hidup kat jalan je la gamaknya

Click click Nuffnang