Kawan - kawan

Monday, July 12, 2010

Busy weekend

Weekend ni pagi pagi lagi kami bangun untuk ke Maybank Treats Fair.Dapat la beli travel bag .
Ada lagi lebih points tu. Ayah kata kalau tak ada apa nak beli tak usah beli .
Kami plan mahu dapatkan peti sejuk tahun depan.
Jimat Duit tak yah beli peti sejuk guna cash . Redeem pun ok maa.

Lagi satu . Tifa udha pakai bag yang dapat hadiah . Memang sangat berguna untuk mommy yang ada anak.
Boleh letak macam-macam . Tak ada la berterabut dalam bag .
Organized sangat .

Tengoklah tu. Farhan puas berjalan. On da way balik dia sudah tidur.
Seronok dia dapat berlari sana sini .
Kami dah tak bawa stroller.
Kalau dia penat kami dukung aje.
Petnag Saturday tu . Tifa keletung kelentang buat mee hoon sup and buat handmade chocolate. Siap siap aje.Si budak kecil ini sudah ambil satu la.
Tengok la comot tak hingat . Tak de nye Tifa nak halang .
Biar la nak comot pun comotla. Yang penting kamu mahu makan.
Tifa buat dark chocolate . Fav. ayah .
Ayah kata tak payahnak beli beli since Tifa sudah boleh buat sendiri.
Lepas ni lagi gila la Tifa buat handmade chocolate. Seronok bila orang makan apa kita masak.
Dan seperti biasa mee hoon sup pun licin satu periuk untuk kami tiga beranak.
Sunday is our cleaning day . Penat tak ingat . ayah  dna ibu buat kerja sambil gilir gilir bawa farhan turun naik.Sekejpa Tifa jaga sekejap ayah jaga . Suruh tidur tak mau tidur sapa suruh .
Dok umah pakai diapers aje.
Semua batang penyapu ke , batang mop semua bawak keluar .
Penat sungguh . Dapur tak berasap . Suruh my sis tapau aje.
My babyistter volunteer bawa Farhan jalan-jalan.
So ada la time rehat half and hour .
Cukuplah tu.Ada orang nak jaga syukur...
Dan malam nya kejut my hubby tengok bola at 2.30....
Sanggup tu walaupun badan penat tapi hati mau tengok bola.
Bola punya pasal ok aje.

2 comments:

Q said...

comotnya...

tifa said...

comot tu sebab Farhan ambil chocolate tanpa pengetahuan Tifa , tengok tengok aje sudah comot...sedap agaknya coklat itu.

Click click Nuffnang