Kawan - kawan

Monday, June 7, 2010

ikan kembung ke ikan mabong

Yesterday my dad datang ke rumah . Dia tidur kat rumah Tifa , singgah dua hari sebelum attend kursus. Rumah Tifa tengah riuh rendha dengan my sis yang sibuk menyakat Farhan , and suara Farhan show off kat aunty auty dia. Today , my sisters volunteer jaga Farhan . So , Farhan Tifa tak hantar pun ke rumah mak mun. Lagipun my dad dah lama Tak jumpa dia.
So , kalau tetamu datang mestilah menjamu makan kan .
Kisahnya, Tifa masak singgang. Then my dad tanya , masak singgang ni iakn apa. Tifa cakapla ini ikan kembung . Then my dad cakap ini bukan ikan kembung.
Rupa-rupanya ikan mabung.
Cis, tertipu rupanya Tifa dengan sign board yang tulis itu ikan kembung. Tu la , tak kenal ikan sangat Tifa tu .Asal rupa macam ikan kembung, Tifa capai aje. Selalunya betul . Tapi kali ni nasib tak baik pula :)
Malunya dengan bapak aku.
Siap malam tadi , Tifa pergi pasar malam with my dad. Dia belikan Tifa ikan kembung . Keh keh keh ...
Kalau anda jadi Tifa , anda malu tak ?
Tak tau mana nak letak muka :)

4 comments:

nawwal said...

bestnye abah gi tgk cucu.rindu kt cucu la tu...hehehe
takpe kfarah.nwl pun bukannye kenal sgt ikan.yg nwl tau ikan kembung,ikan bawal... :p
balik msia ni kena la belajar psl ikan.kt sini tak byk variasi ikan.

Nieza Ishak said...

mabong mata dia besar sket ...

nieza pun tak kenal ikan, harap juzer jerk kenal .. kalo pi beli lauk ujung minggu mmg juzer jerk boleh diharap beli ikan .. kalo nieza fail .. jadik tukang masak jerk ... hihihi

sama2 saling melengkapi ..hahahaha

ravishingpeacock said...

i pon xreti nk bexakan jnis ikan huhu

Green Apple said...

Mu buat lawak btullah Tifa..eh sebelum tu..salam perkenalan..karang d katakan kurang manis lak main terjah jer masuk blog awak. Ada pengajaran tu Tifa..malu 1 bab tapi at least, moral of the story..belajar kenal rupa ikan.

Click click Nuffnang