Kawan - kawan

Tuesday, February 2, 2010

shopping as therapy

Percaya atau tidak, ini adalah benar.

Based on my experience, shopping ni sinonim dengan insan bergelar perempun.Jangan tak tahu lelaki pn sama maa. 2x5.

Shoping ni subjective. Kalau kita perempuan barang seperti kasut atau baju biar banyak tapi murah. Itu my personal opinion la. Tapi murah murah pun mesti tengok pada quality. Kalau murah tapi boleh pakai sekali dua, pada ibu tak berbaloi juga.

Tapi ini memang pelik tapi benar. Membeli itu satu kepuasan. Perasan tak kalau pergi kedai , kalau tak membeli u macam tak sah pula. Rasa macam satu kepuasan. Walaupun sehinggit :) Tak percaya sudah! Tapi ini memang benar.

Pengaruh rakan shopping menjadi satu msalah besar jika tidak dibendung :) Kdang kadang lumrah perempuan kalau teok benda cantik mesti nak share dengan kwan kawan . Kalau kawan kita beli satu, kita pun nak satu apa. Betul tak . Tapi apa kata kalau kita tukar tukar dengan kawan kita . So boleh menjimatkan wang . Sharing is caring maa. Masa belajar dulu ibu try guna this approach . Menjadi juga . Because trend move faster. Tak lama lepas kita beli baju ke seluar ke, tup tup dah tukar trend. sEBab itu ibu suka beli baju yang trend dia universal . Senang, ikut peredaran zaman dan jimat :)

Make up biar le mahal sikit sebab kita nak tepek kat muka yang oii..Kalau main tibai aje, silap silap muka kita jadi tak elok . Dah la nak tambah cost nak membetulkan balik muka tu . Ibu suka shopping eyeshadow and eyeliner . Ibu suka warna putih . nampak lain sikit :)

Kalau tengah kusut masa fikir hal kerja, cuba ambil masa jap pi shopping, nescaya akan hilang la stress tu, balik lebar senyum tu.

What about you all?
Agree with me ?

2 comments:

d.a.m.i.q.u.l.a said...

sy kalo tgh stress,dapat beli sebuku roti kat kedai runcit pun leh buat hati senang lalalala

Sharinginfoz said...

hmm hilangkan stress kan.... hmmm poket pun semakin tipis kan...

Siapa Nak Promo Blog???

Sedapnya Cendol….

Handphone Discount Sehingga 70%????

Click click Nuffnang