Kawan - kawan

Monday, December 28, 2009

Farhan penakut

Sekarang ibu mmg selalu memerhatikan gelagat Farhan . Celoteh mulutnya walaupun kami tak faham apa yang dia cuba cakapkan . Macam bertih jagung .Dari bangun pagi sampailah dah nak tidur. Ada saja bunyi yang keluar dari mulutnya.Perkatan yang dia tau cakap adalah "mak " dan "abah " . Bila ko nak panggil ayah ibu ni ? Puas dah ibu ajar memang tak ikut la. Gelagatnya buat kami ketawa.

Then sekarang farhan tau menyulur macam askar duduk and panjat .Tapi merangkak dia tak tau .Sungguh pelik budak ini . Dia menyulur sangat laju. Panjat grill tak usah cakap la.Memang dia sangat sangat suka okay . Dia juga suka panajt perabot ibu yang ada dan menjilat apa yang di pegang. Ini yang ibu tak tahan ni . Nak kena lap air liur dia.

And yang paling buat ibu pening sekali adalah si kecik ini akan menangis bila ibu . Tak dapat lah ibu menghabiskan kerja kerja rumah yang bertimbun itu . Ibu buat semua tu masa dia tidur atau pun weekend .Kadang kadang ayah tolog juga. Nak jadi ayah mithali katakan .Ibu akan train Farhan tolong ibu kemas .Sebab tu ayah tolong ibu supaya boleh jadi contoh pada anaknya.

Farhan juga dah pandai lambai tangan .Tiap kali ibu pi kerja ibu akan say bye bye and dia akan lambai tangan secara spontan. Kelakarla Farhan .Bila nampak dia senyum sejuk hati ibu .
Bab makan , memang bagila pada Farhan. Ikut mood dia. Kalau mood baik confirm abis dua mangkuk bubur nasi . Susu lagi .Semangat la nak oii.

Gigi dah tumbuh 4 batang okay .Tu yang asyik mengigit aje hinggakan ibu pun digigitnya.he look cute when he smile!!! Buat ayah tak sabar nak balik dari kerjanya.

Dan yang paling ibu geli hati ...tubuhnya punya semangat tapi hati kecil la sangat.....Bila ibu tutup lampu ada orang menyondol kat ibu n terus tidur...sapa lagi kalau tak Farhan.....Bertuah punya budak !!

No comments:

Click click Nuffnang