Kawan - kawan

Friday, November 4, 2011

Blogging release stress

Sapa kata blogging membuang masa ?
Actually tak de la membuang masa pun kalau digunakan sebaiknya .
Banyak pekdah untuk saya ...pekdah untuk kawan kawan blogger juga.
Meramaikan kawan melalui minat yang sama .Kenapa nak cerita kat blog ? Buka pekung di dada ? Itu semua typical question yang orang tanya .
Sebenarnya , tulis blog ni macam virtual diary, boleh dibawa kemari. Tifa realise it bila Tifa bukak entry yang lama lama , waaa macam ni banyak kisah hidup kita walaupun kita rasa tiap tiap hari sama aje. Tak percaya, pergi bukak balik entry korang yang lama lama. Korang akan senyum sorang sorang . Banyak perit  maung dan kegembiraan yang kita lalui tanpa kita sedari dan kita dapat hadapi dengan jayanya.
Boleh share macam - macam idea daripada A to Z. Cerita mak senah, mak leha, gelagat manusia semua ada . Dari yang sekecil kuman sampai ke sebesar banagunan.
Boleh share petua dan tips macam breastfeed, cara nak manage duit, review mana tempat nak makan best . Bagi idea pada yang ada problem . Cari problem solution . Cuci mata . Networking , jana duit dari rumah dan macam macam lagi .Kadang kadang idea yang kita dapat daripada comment tu sangat bernas dan idealistik dan boleh diguna pakai .
Satu lagi kita boleh jadi creative.Generate idea, kongsi idea .
Tak ke hilang stress tu ? Daripada terbeban seorang, ada juga orang lain yang tolong fikirkan.
Daripada kita dok mengumpat tak tentu pasal , cerita perkara yang sia sia .
Lagi banyak pekdah .
Satu lagi kita boleh sharing . Sharing is caring .
Dunia blogging ni sangat luas, makin explore makin banyak pengetahuan .
Kadang kadang tengah stress ni , bukak blog , cerita cerita ada  yang rajin beri support bukan sebab traffic aje pun . Just have fun dengan berblogging okay .
Jangan stress stress, nanti banyak penyakit datang :)

No comments:

Click click Nuffnang