Kawan - kawan

Tuesday, August 17, 2010

Nasib baik

 

Farhan got rashes . Bukan rashes yang biasa.

Memang dia suka berpeluh.

Rashesnya…Meletup –letup ha…Mak mana yang tak risau ?

Cuba cakap  ?

Tifa takut kayap aje . Yang lain tak kesah .

So cepat-cepat lari pergi jumpa doktor .

Ajak en Hubby supaya teman . Minta kebenaran dengan boss.

Selagi tak jumpa doktor, selagi itu hati saya tak keruan .Asyik dok fikir aje.

Mula-mula lari pergi hospital salam .

Masa itu 1.30 petang yang oiii…Receptionist itu kata doktor masuk pukul 3.00.

Mak ai. Tak ada kerja nak nunggu lelama.

So kami pun lari ke klinik yang slalu kami pergi. Lagi senang .

Tak ada orang and doktor ni doktor yang selalu check Farhan dan ibunya .

Dari Farhan dalam perut lagi.

Doktor dok tengok tengok and belek-belek .

Sampai-sampai aje Farhan dengan muka tak malu  minta apa yang ada atas meja doktor.

Cover la sikit nak oiii….

Doktor kata mungkin kesan selepas demam viral hari tu .

Tu yang dok keluar tu.

Dapatlah Farhan antibiotik.

Berat Farhan 10 kg wooo…..Mula mula takut nak timbang …lepas dah timbang , dia pula volunteer naik penimbang tu sendiri.

Alkisah hari ni Farhan bangun sahur.Sibuk minta keropok . Kami bersahur nasi goreng and mee maggi .

My hubby cakap besar , masak pedas pun tak pe . Kalau sakit perut boleh buang .

Terus pagi ni dia sakit perut .

Tu la hai ..sakit perut ko ….

Moral of the day …jangan cakap besar ye J

 

3 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha plak alergik seafood ngan telur.rashes dia siap bernanah bagai lagi sebab infection.

tifa said...

ha betull la tu .....macam gitu la Farhan

tifa said...

ha betull la tu .....macam gitu la Farhan

Click click Nuffnang