Kawan - kawan

Wednesday, August 18, 2010

Ingat bunga ros aje rupanya kuih ros pun ada ?

Selamat pagi .Sahur ke tak ? Tifa sahur .

Nak tunjuk kuih . Introduce kuih tradisional kit ayang sodap….

Kuih ini di import dari Kedah okay ….

KUIH ROS atau lebih dikenali sebagai kuih Loyang ….ada lagi nama panggilan lain kot .

My  favorite nih

Siap order pada kawan yang nak balik kedah berbuka puasa.Kang tak dapat kempunan pula .

 Macamlah mengidam . Perutku buncit tapi buncit dengan food la hai.

Nasib baik ada. Best kuih ni .

Tifa sahur dengan benda alah ni aje. Dah teringin sangat .

Farhan siap nak makan malam tadi .Dia siap tunjuk kuih Loyang yang ada atas meja makan.

Tapi ayahnya tak kasi .Suruh dia masuk tidur .Ayahnya siap sorok .

Bukannya apa. Dah nak tidur takkan nak makan bergula kot.

So pagi ni Tifa bawakkan bekal untuk Farhan .

Confirm dia suka.

Rasanya sungguh rangup.Berbeza dengan kuih Loyang yang ada kat Pahang.

 Rasanya tak manis sangat . My hubby kata not bad .

So sapa yang nak merasa cuba tanya kat orang dok Kedah . Terankat weyh .

Selamat mencuba.

*Tifa Cuma boleh bagi tengok aje ye .Tak boleh bagi sebab ade tiga bungkus. Satu dah abis malam tadi .  

  Tinggal dua aje J

Selamat menjamu mata kawan-kawan.

 

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kuih goyang :)

ankowada said...

mmg ade Tifa...
arwah maktuk aku mase die ada..tiap2 tahun buat...:)

mmg sedap..

Click click Nuffnang