Kawan - kawan

Friday, July 23, 2010

Farhan sudah demam

Farhan sudah demam .Benda yang paling merisaukan Tifa kalau dia demam. Nanti dia tak ceria.

Kasihan dia .

Walaupun demam , dia masih aktif . Main itu main ini , kejar itu kejar ini .

Semalam Tifa berbuka puasa kat Sunway . Ajak hubby. Teringin nak makan Subway .

Punya la lapar , sental satu sorang .

Biasanya kami kongsi berdua.

Tapi semalam sorang satu J

Farhan tumpang ayah and ibu . So dua-dua dia makan .

Masa tu tak sedar lagi Farhan demam . Siap lari sana sini macam tak demam.

Dalam kereta dia mula dah minta air .

Bila Tifa pegang kepala rupa-rupanya sudah demam dah .

Tifa expect yang dia sudah berjangkit dengan kawan-kawan dia kat rumah baby sitter .

Lagipun dia lama dah tak demam.

Demam mau besar kot .

Kami terus pi poliklinik salam . Naasib baik kad spital ada dalam kereta.

Prepare siap-siap .Takut malam nanti tak ada ubat .

Ubat lama ada .

Tapi Tifa tak yakin sangat .

Balik umah siap Farhan offer mahu makan ubat .

Senang cerita tak ada kes dera . Dia tak suka makan ubat batuk .

Tidak sedap .

*Ini kes sama macam ayahnya .My hubby memang sangat tak suka makan ubat batuk . Sakit perut katanya.

Encik hubby adalah sangat liat untuk ke hospital. Liat or penakut tak tahulah . Tak mau main tuduh tuduh.

But malamnya Farhan tak lena tidur .

Sian . Dengan maknya sekali kena berjaga . Si ayah dok dengkur kat sebelah . Penat gamaknya .

Kalau dah jadi ibu ni , penat kena tolak tepi . Kalau tak Kerja bertimbun-timbun .

Tak siap kerja makin bertimbun . Siapa yang akan siapkan kalau tak diri sendiri .

So sila jangan bertangguh-tangguh..okay .

So harap Farhan cepat sembuh . Tapi dekat office Tifa still rasa ngantuks.

boleh tahan .

Kerja pun banyak + penat . Tak kisahlah….

 

2 comments:

Farra Dhelina said...

ank klu demam, kita lah yg kena bersengkang mata kan..

kita sakit pon ,kita kena jg diri sendri..

hrp farhan cepat sembuh.

armouris said...

info tentang bayi demam di SIHAT SELALU - FAQ Tentang Bayi Demam

Click click Nuffnang