Kawan - kawan

Tuesday, June 8, 2010

My dad's cook

Jangan tak tau orang laki ni memang pandai masak. Abah Tifa memang hobinya suka memasak. Especially tang anak-anak dia balik rumah . Ada aje idea nak masak itu and ini .
Abah datang rumah , Tifa sangat bergumbira okay .
My father cooks for us.
Seronok makan beramai-ramai .
Makan berselera . My hubby siap bertambah-tambah lagi.
My hubby like abah punya budu , and also singgang ikan .
Hari ini abah masak tomyam . Serius sedap woo macam kat kedai.
Hari ini dia request ajak Tifa pergi pasar malam nak cari bahan-bahan untuk masak tomorrow.
Ikan bawal sweet sour and tomyam ayam.
Kecur liur dibuatnya.
Suka sangat masakan abah .
Tak boleh lupa , time Tifa tunang dia masak ikan patin masak tempoyak, ang masa Tifa kahwin pun dia masak juga.
Time my brother kahwin pun dia masakkan rendang hitam .
Sangat sedap . Bukan Tifa je puji , orang lain pun puji .
Abah suka masak healthy food. Dia tak suka sangat yang berminyak-minyak ni.
Sebab itu until now abah tetap maintain .
Mak Tifa maska pun sedap juga.
Tapi we all memang tak sabar kalau abah masak .Sebab dia jarang jarang ke dapur .
Kalau kedapur confirm ada lauk istimewa.

2 comments:

nawwal said...

bestnye abah masak!rindu masakan abah jugak.nnt balik msia bole mkn ikan patin masak tempoyak :)

tifa said...

sedap nawwal smalam pun abah masak lagi

Click click Nuffnang