Kawan - kawan

Wednesday, June 30, 2010

Mari masuk giveaway....How to take care of your scarf

Hello ,
lama Tifa tak tulis entry .
I wanna start denan join giveaway. Syok...
http://walkmethere.blogspot.com/2010/06/3fs-first-giveaway-people_28.html


Siapa pakai tudung mesti ada cara tersendiri nak take care of your scarf.
Scarf cantik cantik tentu sayang kan ?
Macam mana Tifa jaga scarf:

1. Semasa pakai....jaga elok -elok . Nak pin guna brooch pun mesti hati-hati. Kalau tidak nanti tercarik .

2. Basuh pula. Tifa guna softener dan sabun yang tak berapa strong.Sabun mandi sangat okay . Tifa basuh satu satu supaya tak tercampur dengan tudung lain yang turun color.

3. Jemur pula...di tempat yang kurang panasnya ..so colour tak luntur. Kalau jemur banyak kali di tempat panas, color mudah luntur.Nanti senang nampai kusam dan color dah tak cantik.

4. Lepas dan kering , kita boleh lipat atau gantung guna hanger atau hanger ikea yang bulat -bulat . Tak kisah macam mana kita simpan , kalau lipat, jangan lipat kecil kecil sangat ye , nanti susah nak gosok . Kalau gantung kalau boleh satu -satu . Organized dan senang mau cari maa.

5. Gosok pula. Suhu nye suhu yang rendah . So color tak luntur and boleh elak daripada terbakar, Fabrik tudung kan sensitif sikit.Pendek kata scarf ni kena handle with care daripada semasa pakai hingga ke nak basuh supaya nampak cantik selalu.

2 comments:

ajjah said...

hi tifa, thanks for joining.. dont forget to become a follower first ya.. insyaAllah ada rezeki tifa tie rack scarf sampai ke rumah.. :)

ajjah said...
This comment has been removed by the author.

Click click Nuffnang