Kawan - kawan

Tuesday, March 23, 2010

Babysitter oh babysitter

Hari ini ibu sedikit tension dengan babysitter.
Bukan benci tapi tidak berapa suka dengan sikapnya.
Tapi still bersabar .

Begini ceritanya,
Masa ambil Farhan, babysitter mengadu yang Farhan gigit anak orang.
Yang kelakar si babysitter cerita kat ibu, and then si hubby babysitter pun turut kepochi citer kat my hubby. Adoi, i think kalau they all pandai control , nothing like this will happen.
Farhan is only 11 months and the other children is older than him . Mereka aroun 3 empat tahun gitu. Bukan kecil lagi.
Today si babysitter mengadu yang Farhan gigit anak orang lain .
2nd time budak yang sama. Mak budak tu kata ini dah kali kedua.
Okay. Maybe i don't know something behind. Same as mak budak tu.
Investigation perlu dibuat. Bukan main marah marah aje .
Betul tak ?
Okay. i admit yang Farhan sikecil gigit anak orang .

Yang kelakarnya adalah ....kenapa si kecil yang tak tahu apa apa dipersalahkan ?
Si babysitter yang ada kat situ buat apa?
Takkan jadi  tunggul aje? Kalau macam tu, ibu pun nak jadi babysitter.

Lagipun as far as i konw, Farhan tu still boleh control , boleh dileraikan atau ada cara lain. Ikut kata pun.
Before dia nak gigit pun, kalau kita nampak kita sebagai mak mesti leraikan . Betul tak ?
Ye la still 11 months. Mana tahu fikir.
Yang ibu kelakar budak yang kena gigit itu sudah besar.
Tifa rasa salah satu sebab adalah budak dah terlalu ramai and dia dah tak boleh control .
Dulu masa mula mula masuk hanya 4 orang.
Now sudah 7 orang . Mana sempat nak capai tangan tu ha.
Then sengaja buat alasan itu and ini .Before this dia ada cakap pasal anak orang lain.
Tapi ibu baut pekak telinga. Malas nak kata ye atau tidak. Ibu tak kisah sangat pasal budak budak yang berkelahi ni. Normal thing as budak budak. Sapa yang patut control kalau tak babysitter ye tak ?
Still bersabar nih.
Banyak lagi ibu tak puas hati .
Tapi still sabar . Yang kecil kecil tu kita ibu kira give consideration . Malas nak citer banyak.
Ye la , kalau kita baayr mahal daripada orang lain lain la cerita kan ?
Tapi bayar sama aje.
Tak pe tahap kesabaran ku masih menebal kerana Farhan.

iI know my baby ni protective.
Dia akan bertindak bila ada orang kacau dia , barang dia.
So maybe they hide something behind.
* Kita tidak berada di situ . Mana kita tahu .
Betul tak ?

5 comments:

sisdee said...

emmm susah kan camtu..

tak bole le babysitter tu tak payah nk ngadu sana sini..klu farhan ggit org just ngadu kat u...gitau kat budak yg kena ggit tu pun tak pe cuma ckp le masing2 pun budak still tak de otak..kita yg berotak yg perlu buat ssuatu heheheh..

gitu le kan..adat manusia..

eh tp kan i rasa cam ada petua tau nk elak budak2 mgigit nie..alaaa tp lupa le pulak apa petua my mom ksi dulu sbb syahmi dulu masa kecik2 pun gigit gak...emmmm

Nieza Ishak said...

hemmm

kalo dah budak2 mmg macam tue.

anak2 nieza kat nursery pun gitu tp nieza takde complain pun ... adat la tue kalo main sama2 ... sama2 lasak . Tentu ada sebab farhan geget budak tue, kalo tak takde nyer dia nak balas. Farhan baby lagik

Nurul Aznil said...

jaga 7 budak? huwaaa... kalau lapor kat kebajikan masyarakat sure kena tangkap ni.

budak bawah 4 tahun, ratio 4:1 dengan babysitter...

tifa said...

La ye ke ?
Berani nye die rupanya...
Tifa baru tau ....
Thank you ...

Asmahani said...

Dilemma kan... kalau komplen banyak2 nanti, takut lagi dibiarkan je anak kita tu sbb tak puas hati ngan kita.. tapi kalau tak ditegur, takkan nak terus sabar je camtu kan..

Click click Nuffnang